Părul prins în coadă, obicei cu EFECTE ADVERSE neașteptate

Părul prins în coadă, la spate, este cea mai simplă coafura. Se potrivește în orice moment al zilei sau la orice eveniment. Cu toate acestea, pe cât de practic este obiceiul de îngrijire, pe atât este de periculos, dacă este efectuat foarte des.

Dacă alegi să-ți prinzi părul în coadă de cal, trebuie să fii foarte atentă la următoarele aspecte: să nu îl prinzi foarte strâns, să nu dormi cu părul prins în coadă de cal și să nu folosești elasticul din silicon dur, deoarece toceşte firele de păr. 

Ce efecte adverse pot apărea?

 

1. Migrene

Durerea de cap apărută în urma purtării în mod frecvent a părului prins poartă numele de alodinie. Aceasta apare când o acţiune uzuală provoacă durere, dacă este făcută în mod repetat. 

2. Scalpul poate deveni dureros

Coada de cal strânsă produce disconfort la nivelul pielii capului. De fapt, terminaţiile nervoase de la fiecare fir de păr sunt afectate. 

3. Alopecie

Alopecia constă în căderea parului şi poate fi de mai multe tipuri. Aceasta se manifestă prin căderea părului în anumite porţiuni ale scalpului, dar şi de pe faţă sau căderea genelor ori a sprâncenelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel