Părinte singur, risc mai mare pentru copil să se apuce de băut și fumat

Băieții la pubertate se dezvoltă tot mai dereme
Riscul de a se apuca și de a consuma alcool crește înainte de adolescență la copiii cu un singur părinte, susține un studiu britanic.

„Când mama sau tata nu mai este în casă până când copilul ajunge la 7 ani, până la vârsta de 11 ani riscul său de a fuma sau de a bea alcool este mai mult decât dublu decât cel al puștilor care trăiesc cu ambii părinți", se arată pe medicinenet.com, citând un studiu britanic.

Iar însușirea acestor obiceiuri ar putea duce, în timp, la dependența de nicotină și alcool, respectiv la boli de inimă și cancer pulmonar.

Potrivit sursei citate, se recomandă discuția cu copiii de 4-7 ani despre importanța obiceiurilor de sănătate și încurajarea de a face mișcare. Iar cu cei mai mari, între 8 și 11 ani, să se vorbească, pe înțelesul lor, despre riscurilor pe termen lung pentru sănătatea lor, despre ce poate aduce presiunea colegilor, de ce și cum să refuze un amic care îi momește cu o bere sau o țigară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel