Cum știi care e parfumul potrivit pentru tine. Trucul care te ajută să îl alegi. Aromă selectată incorect provoacă depresie, dispoziție proastă și dureri de cap

Parfumul potrivit. Știi cum să-l alegi?Foto: Freepick @freepic.diller
Parfumul potrivit este acel parfum care te face să te simți bine atunci când îl porți și îți conferă individualitate și încredere.

Atunci când căutăm parfumul potrivit, ne gândim dacă va pe placul persoanei pentru care îl cumpărăm. Alegerea unui parfum pentru persoana iubită este un proces foarte plăcut și interesant, dar, în același timp, foarte important și responsabil.

La urma urmei, o aromă selectată incorect poate provoca depresie, dispoziție proastă și dureri de cap.

Prin urmare, dacă simți că un parfum te deranjează cu adevărat sau îți amintește de ceva neplăcut, atunci nu-l cumpăra. Parfumul este a doua ta piele și aerul pe care îl respiri. Parfumurile care te fac să te simți inconfortabil îți afectează întregul aspect: îți pierzi individualitatea și încrederea în sine.

Elimină mirosul picioarelor cu oțet și zeamă de lămâie. Remediile bunicii îți vin în ajutor

Ce se întâmplă dacă ai primit cadou de la o persoană dragă un parfum care nu-ți place? De acord, situația nu este ușoară și, din păcate, foarte comună. Probabil că cei mai mulți dintre noi am primit astfel de cadouri și au folosit parfumul dăruit pentru a nu jigni persoana care ți l-a oferit.  Folosirea unui miros care nu-ți place este ca și când porți haine în care nu te simți confortabil.

De asemenea, merită adăugat că, în ciuda faptului că ar trebui să asculți părerea profesioniștilor, doar propria percepție îți poate spune dacă mirosul parfumului ți se potrivește. Indiferent de sfaturi, până la urmă este vorba despre așteptările tale, stilul și gustul tău personal. Și nimeni nu știe asta mai bine decât tine!

Deși, dacă îți place un anumit miros, iar partenerul sau colegul tău de muncă nu îl tolerează, atunci este mai bine să faci compromisuri și să refuzi să folosești parfumuri cu acest miros.

Pune o lingură din acest ingredient în șampon. Efectul uluitor de care n-o să te mai saturi

Așa că, când vii la magazin, nu te grăbi imediat să încerci toate parfumurile la rând, altfel după zece minute nu vei mai distinge niciun miros. Încearcă trei sau patru parfumuri. Desigur, este necesar să aplici parfumul pentru test pe încheieturi, care pot fi mirosite alternativ.

Câteva caracteristici pe care trebuie să le cunoști

Parfumurile reacționează diferit la schimbările de temperatură și la nivelul de umiditate. În climatele umede, calde, parfumurile se răspândesc mai repede, mirosurile devin mai grele. Pe vreme uscată și rece, mirosurile sunt „înfundate”.

Pielea fiecărei persoane are un miros specific. Acest lucru depinde nu doar de grăsimea din piele, ci și de modul în care o persoană mănâncă, în ce stare emoțională se află, în ce condiții de mediu și sociale trăiește. Toate alimentele grase și, condimentate dau pielii un miros mai puternic. Proprietățile pielii pot fi afectate de medicamente și vitamine pe care le iei.

Vitaminele și mineralele, necesare pentru unghii sănătoase și frumoase

Ciclul menstrual al femeii lasă și el o amprentă asupra percepției aromei. În zilele „critice”, simțul mirosului se schimbă, așa că nu te grăbi să alegi un parfum în aceste zile.

Multe magazine oferă mostre de parfum pe hârtie. Pe de o parte, sunt foarte confortabile, dar pe de altă parte, nu-ți permit să simți cum „sună” cutare sau cutare parfum pe pielea ta. Pe suprafața pielii au loc în mod constant diferite procese chimice, care vor determina natura evaporării parfumului aplicat. În același timp, parfumul se îmbină cu corpul și nu poți scăpa de el: compoziția chimică a corpului afectează parfumul și îl transformă într-o calitate complet individuală. De aceea, același parfum, la diferite persoane, poate mirosi ușor diferit.

O rețetă eficientă cu iaurt și lămâie pentru estomparea ridurilor faciale, dezvăluită de actrița Priyanka Chopra


Atunci când alege parfumul nu te grăbi! Este nevoie de timp pentru ca alcoolul să se evapore și aroma să fie pe deplin dezvăluită. Plimbă-te prin magazin sau mergi acasă. deoarece poți cumpăra  parfumul care îți place a doua zi. Doar așa vei vede dacă parfumul ți se potrivește, dacă este exact mirosul tău. Și ultimul sfat: folosește orice ocazie pentru a descoperi arome noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel