Papa Francisc, despre efectele crizei COVID-19: după luni grele de pandemie avem nevoie de fraternitate

Papa Francisc. Foto: DC News
Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la „o fraternitate” care să depășească granițele în Europa, aflată acum în situația de a-și relansa economia slăbită de pandemia de COVID-19.

„Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară. (...) Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie COVID-19, se anunță, cu numeroase dificultăți, o mult așteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană”, a declarat Papa Francisc, în fața autorităților politice și civile din această țara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.

Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune și de deces asociate COVID-19 din lume și a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.

Papa Francisc a rezumat istoria țării drept „un mesaj de pace”, subliniind nașterea „fără conflict” în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe și a Slovaciei.

„Această țară trebuie să-și reafirme mesajul de integrare și de pace și faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depășind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei”, a subliniat el.

Suveranul Pontif a subliniat că într-o lume total interconectată „nimeni nu se poate izola, ca individ, ca națiune”, o lecție importantă învățată în urma pandemiei, notează Agerpres. 

Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că „nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat”, în timp ce viitorul trebuie să aducă o „luptă serioasă împotriva corupției” și să asigure dreptul la un loc de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel