Pâinea, cauza constipației și inflamației. Florin Dumitrescu rupe tăcerea: Vrei să te fac să NU mai mănânci pâine NICIODATĂ?

Painea - Foto: Youtube George Buhnici / Freepick
Chef Florin Dumitrescu a rupt tăcerea despre pâine. Cu ce ar trebui înlocuită și ce probleme de sănătate aduce, fără să ne dăm seama. 

Chef Florin Dumitrescu a fost invitat în podcast-ul lui George Buhnci, acolo unde a vorbit despre pâine și despre problemele de sănătate pe care le aduce pâinea pentru sănătate. Potrivit lui, principalul motiv al constipației este chiar pâinea. 

Din acest motiv, celebrul bucătar a dezvăluit cu ce ar trebui înlocuită pâinea și ce pâine recomandă persoanelor cu intoleranță la gluten.

"Pâinea cu maia este lăsată la dospit mult mai mult și cu cât este lăsată la dospit mai mult, dospirea se termină și începe fermentația. În momentul ăsta nu mai există gluten.

Un sfat: intoleranților la gluten le recomand ciabatta, dar ciabatta făcută ca la carte, pentru că are undeva la 40 și ceva de ore de dospire", a spus chef. Florin Dumitrescu. 

Potrivit juratului de la "Chefi la Cuțite", secretul unei pâini sănătoase este să dospească cât mai mult timp: "trebuie să găsești o pâine care să-ți facă bine. De exemplu, poate să fie din făină albă, din făină integrală, din hrișcă, fără gluten etc.".

"O viață întreagă, până la 30 și ceva de ani, mi-a plăcut foarte mult pâinea, să fie de oricare, să aibă coaja groasă, să fie albă dacă se poate și cu cartofi. Și m-am umflat! M-am inflamat, m-am și îngrășat și m-am inflamat și constipat", a spus George Buhnici.

"Asta face glutenul", a spus ferm chef. Florin Dumitrescu.

"Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată?"

 

"Vrei să te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta? Îți explic o chestie. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine.

Și a făcut gaură în beton. Că ăla a căzut ca picătura chinezească și peste noapte i-a făcut gaură în beton, în 12 cm.

Și aia se întâmplă, de fapt, cu ceea ce mâncăm noi. De aceea, în momentul în care cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi înlocuită cu ceva.

E cel mai simplu, și eu mănânc asta, mâncați lipie: făină cu apă și nu ai nicio problemă", a dezvăluit juratul de la "Chefi la Cuțite".

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel