Pacient sub acoperire: angajat concediat, după ce a cerut șpagă falsului pacient

Fișa, medicală, pixul, stetoscopul sunt doar câteva obiecte care sunt ”casă” pentru germeni
Misiunea „Pacientul sub acoperire” a început să își arate efectele. Un angajat al unui spital din Capitală a fost concediat după ce a cerut șpagă, unui astfel de pacient fals.

Efectele „pacientului sub acoprire” încep să apară. Cinci astfel de pacienți falși au fost deja în spitalele din România, iar unuia dintre ei i s-a cerut șpagă.

Falsul pacient s-a prezentat la spital pentru analizele medicale necesare pentru obținerea permisului auto. Acesta s-a adresat unui angajat al spitalului, care i-a cerut o taxă suplimentară, pe lângă tariful legal. Banii ceruți ilegal urmau să-i asigure pacientului completarea documentelor, fără să mai facă analizele necesare, potrivit Observatortv. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a declarat șocată de situația din spital.

„Acea taxă a depăşit valoarea taxei oficiale, adică 150 de lei - taxa oficială şi 300 de lei şpaga. Şi nu era vorba de medic, e vorba de personalul medical din spital. Primul lucru pe care spitalul l-a făcut, i-a desfăcut contractul de muncă”, a spus Sorina Pintea.

Cinci astfel de pacienți au fost până acum prin spitalele din țară, însă acestea vor continua, mai arată ministrul sănătății. De asemenea, acești „pacienți sub acoperire” nu vor viza doar șpaga, ci orice abatere de la conduita profesională.

Conceptul de pacient sub acoperire sau pacient fals face parte din strategia anticorupţie a Ministerului Sănătății, iar scupul este d e a descuraja practicile ilegale din sistem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel