Pacienți cu handicap plimbați între spitale. Reacția lui Raed Arafat
17 sep, 07:27
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit cazul despre cazul pacienților cu handicap din Slatina, infectați cu COVID-19, care au fost plimbați între spitale cu ambulanța, pentru că nu  au fost primiți nicăieri.
Raed Arafat. Foto: DSU


”Situații în care apar infecții colective în azilele de bătrâni, în centrele speciale, cu persoane care sunt cu probleme speciale, noi le-am abordat altfel. Adică, am trimis o echipă medicală de evaluare la fața locului, verifică la centru care  e situația și triază persoanele. Cele simptomatice sunt duse mai departe la spital, cele asimptomatice pot rămâne acolo sau li se găsește un loc de izolare față de ceilalți. 

Astăzi au fost duși 27 de pacienți, dintre care 8 s-au întors la centru, restul au rămas internați, ei fiind pacienți foarte speciali și cu nevoi speciale, iar mâine, restul care sunt încă la centru, 17 persoane, s-a decis să meargă o comisie, să îi examineze acolo. Iar când apar astfel de probleme și asta îi transmit colegului care a vorbit, știu toate numerele de telefon: al centrului de comandă, al centrului operațional de la Ministerul Sănătății, al tuturor. Nu îi oprește nimeni să dea un telefon să ne anunțe. Nu avem de unde să știm ce se întâmplă în fiecare colț al țării, dacă nu ne anunță. Puteau astăzi să ne sune și să ne anunțe”, a declarat  Raed Arafat la Antena 3. 

 


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri