(P) Legatura dintre infectiile urinare si sezonul rece
28 oct 2019 / 12:06
Sezonul rece a inceput sa isi intre in drepturi, iar asta o putem resimti atat la exterior cand nu stim cum sa punem cat mai repede haine groase pe noi, cat si la interior. Organismul nostru nu ramane de neclintit atunci cand este supus la schimbari de temperatura, mai ales ca in prezent schimbarile de temperatura nu sunt deloc line, ci mai degraba le putem descrie ca fiind radicale. Pe langa temperaturile scazute si lipsa soarelui, ploile si vremea mohorata isi spun cuvantul.

Chiar daca cei mai predispusi la afectiuni de sezon sunt copiii, persoanele anemice, batranii si bolnavii cronici, aproape nicio persoana nu scapa de simtomele usoare specifice sezonului precum nasul infundat, tusea sau stranutul. Aceasta este si perioada in care tot mai multe femei se confrunta cu infectii urinare si folosesc remedii precum Urifar sub forma de pliculete pentru infectie urinara.

Insa, o infectie urinara poate fi cauzata de schimbarea temperaturilor si vremea rece? Temperaturile scazute nu aduc doar raceala si gripa. Odata cu scaderea temperaturii si aparitia vanturilor reci, aerul devine uscat. Nivelul scazut de umiditate din aer, care este mai mic decat in lunile calde, duce la deshidratare, care este una dintre cauzele aparitiei infectiilor urinare. In mod normal, bacteria raspunzatoare pentru majoritatea infectiilor urinare, Escherichia Coli, intra prin uretra, iar atunci cand ajunge in vezica se declanseaza infectia. Urinarea ajuta la eliminarea bacteriilor, insa pentru ca in sezonul rece nu ne hidratam la fel de mult ca in sezonul cald, urinarea nu este la fel de frecventa, iar bacteriile au mai mult timp sa ajunga si sa se inmulteasca in vezica urinara.

De asemenea, pentru ca temperaturile scazute ne afecteaza sistemul imunitar si acesta devine mai slabit, infectiile de orice tip se instaleaza mult mai usor. In acelasi timp, multe persoane isi administreaza doar la simple raceli antibiotice si fac abuz de acestea, fara sa aiba nevoie de ele in realitate. Antibioticele incorect utilizate sunt un alt factor ce afecteaza capacitatea sistemului imunitar de a apara organismul impotriva infectiilor. Pe aceasta lista intra si alimentatia, pentru ca varietatea fructelor si legumelor nu mai este la fel de mare, lipsa de vitamina A, C sau E, nivelul scazut de fier, magneziu si zinc pot duce la slabirea sistemului imunitar si indirect favorizeaza aparitia infectiilor.  

Astfel ca, pentru evitarea infectiilor urinare este importanta hidratarea cu minim 2 litri de apa pe zi, o alimentatie bogata in fructe si legume si evitarea administrarii antibioticelor daca nu este necesar, reguli esentiale indiferent de anotimp. Insa, daca infectia urinara a debutat, Urifar este adjuvantul eficient care amelioreaza simptomele dupa doar 30 de minute de la administrare. Comparativ cu alte produse din aceasta gama, Urifar contine cea mai mare cantitate de D-manoza, un epimer al glucozei ce previne atasarea E. Coli de peretele vezicii urinare, si extract de rodie care are un efect de antibiotic natural.

Indiferent de cauza infectiei urinare este important ca aceasta sa fie tratata din timp pentru a evita eventuale complicatii.  


Ştiri Recomandate

CARBOPLATINUM - prospect
BETAMETHASONUM - prospect
ACIDUM ALENDRONICUM – prospect
LEUPRORELINUM - prospect
Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență
Spitalul unde COVID suspendă concediile de odihnă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri