La vârsta a doua, prevenția...
Chiar daca cei mai predispusi la afectiuni de sezon sunt copiii, persoanele anemice, batranii si bolnavii cronici, aproape nicio persoana nu scapa de simtomele usoare specifice sezonului precum nasul infundat, tusea sau stranutul. Aceasta este si perioada in care tot mai multe femei se confrunta cu infectii urinare si folosesc remedii precum Urifar sub forma de pliculete pentru infectie urinara.
Insa, o infectie urinara poate fi cauzata de schimbarea temperaturilor si vremea rece? Temperaturile scazute nu aduc doar raceala si gripa. Odata cu scaderea temperaturii si aparitia vanturilor reci, aerul devine uscat. Nivelul scazut de umiditate din aer, care este mai mic decat in lunile calde, duce la deshidratare, care este una dintre cauzele aparitiei infectiilor urinare. In mod normal, bacteria raspunzatoare pentru majoritatea infectiilor urinare, Escherichia Coli, intra prin uretra, iar atunci cand ajunge in vezica se declanseaza infectia. Urinarea ajuta la eliminarea bacteriilor, insa pentru ca in sezonul rece nu ne hidratam la fel de mult ca in sezonul cald, urinarea nu este la fel de frecventa, iar bacteriile au mai mult timp sa ajunga si sa se inmulteasca in vezica urinara.
De asemenea, pentru ca temperaturile scazute ne afecteaza sistemul imunitar si acesta devine mai slabit, infectiile de orice tip se instaleaza mult mai usor. In acelasi timp, multe persoane isi administreaza doar la simple raceli antibiotice si fac abuz de acestea, fara sa aiba nevoie de ele in realitate. Antibioticele incorect utilizate sunt un alt factor ce afecteaza capacitatea sistemului imunitar de a apara organismul impotriva infectiilor. Pe aceasta lista intra si alimentatia, pentru ca varietatea fructelor si legumelor nu mai este la fel de mare, lipsa de vitamina A, C sau E, nivelul scazut de fier, magneziu si zinc pot duce la slabirea sistemului imunitar si indirect favorizeaza aparitia infectiilor.
Astfel ca, pentru evitarea infectiilor urinare este importanta hidratarea cu minim 2 litri de apa pe zi, o alimentatie bogata in fructe si legume si evitarea administrarii antibioticelor daca nu este necesar, reguli esentiale indiferent de anotimp. Insa, daca infectia urinara a debutat, Urifar este adjuvantul eficient care amelioreaza simptomele dupa doar 30 de minute de la administrare. Comparativ cu alte produse din aceasta gama, Urifar contine cea mai mare cantitate de D-manoza, un epimer al glucozei ce previne atasarea E. Coli de peretele vezicii urinare, si extract de rodie care are un efect de antibiotic natural.
Indiferent de cauza infectiei urinare este important ca aceasta sa fie tratata din timp pentru a evita eventuale complicatii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...