OXYBUTYNINUM - prospect

Foto: Pixabay
OXYBUTYNINUM – prospect. Acțiune: Antispastic urinar; parasimpatolitic.

OXYBUTYNINUM – prospect: 

Denumire comercială: DRIPTANE

Forma: Comprimate

Indicații: Adulți: senzație imperioasă de urinare la femei, în cazurile de vezică instabilă, cu excepția incontinenței urinare de efort - vezică neurologică spastică. Copii > 5 ani: Enurezis prin imaturitate vezicală (prezența tulburărilor urinare diurne). Vezică spastică neurogenă.

Contraindicații: Glaucom, disurie datorată unui sindrom obstructiv, miastenie severă, dificultăți de formare a jetului urinar datorate adenomului de prostată, boli intestinale (inclusiv obstrucții intestinale și colite), hipertiroidie. Copii < 5 ani. Sarcină, alăptare și perioadă de preconcepție.

Atenție!: Poate fi necesară întreruperea trat. sau ajustarea dozei la copii. Șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: De tip anticolinergic: uscăciunea gurii, constipație, vedere încețoșată, senzație de rău, arsuri gastrice, înroșirea feței (în special la copii) și dificultăți în formarea jetului urinar. Mai rar pot apărea toropeală, amețeală, palpitații, piele uscată, senzație de golire incompletă a vezicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel