Ouăle Kinder, retrase și din România. Zeci de cazuri de infectări cu salmonella

Ouale kinder retrase si din Romania. FOTO Captura video Youtube Kinder Surprise
Ferrero începe să retragă ciocolata și ouăle Kinder de la raft și în România, după ce zeci de copii s-au infectat cu salmonella.

Ciocolata Kinder începe să fie retrasă de pe rafturi și în România, după depistarea mai multor cazuri de salmonella în Europa. Reamintim că zeci de persoane din Marea Britanie, majoritatea copii mici, au fost infectate cu salmonella într-un focar asociat cu ouăle de ciocolată Kinder Surprise (Vezi AICI știrea).

Lista produselor retrase din magazinele Auchan

Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella. ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat mai jos sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, arată sursa citată.

Cazuri de salmonella, depistate în cel puțin 9 țări

Agenția europeană pentru sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puțin nouă țări, anunța Reuters. Luni, producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice și irlandeze, declarând că este o măsură de precauție. Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

Ce simptome au copiii

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge", a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Agenția nu a menționat Ferrero sau orice altă companie într-o declarație, dar a avertizat miercuri că situațiile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani. Agenția a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse. 

Citește mai departe pe DCNEWS.RO

Deficitul de magneziu, cauza DIABETULUI și anxietății. Simptomele și alimentele care conțin MAGNEZIU

Ce este salmoneloza

Salmoneloza este infecția cu bacterii din specia Salmonella. Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

Simptomele infecției cu Salmonella - salmoneloza - sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.

Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV/SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi).

Simptomele pot să apară după 6-72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează în general până la o săptămână.

În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă iar deshidratarea atât de accentuata încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide și electroliți intravenos.

Vezi și: Dezastru în cantinele spitalelor. ANPC, amenzi de 32.000 de lei: Moare boala mâncând! Veselă cu RUGINĂ, insecte moarte

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel