Organizația Europeană de Cancer: apel la vaccinarea adolescenților împotriva HPV

Virusul HPV
Reprezentanții Organizației Europene de Cancer arată, într-un raport, că mai puțin de 50% dintre statele europene vaccinează sau intenționează să vaccineze adolescenți împotriva HPV.

Organizația Europeană de Cancer a publicat un raport prin care solicită Comisiei Europene să ia măsuri cu privire la vaccinarea HPV în planul de combatere a cancerului. Raportul face apel la vaccinarea universală împotriva HPV a adolescenților din Europa până în 2030, prin sistemul european de monitorizare a cancerului, care urmărește implementarea și progresul programelor care se adresează tuturor locuitorilor din Europa, indiferent de sex.

Raportul arată că mai puțin de 50% din țările europene vaccinează sau intenționează să vaccineze atât băieți, cât și fete. Organizația spune că, până în 2030, cel puțin 70% dintre femei ar trebui supuse unui screening pentru cancerul de col uterin printr-un test HPV de înaltă precizie. Raportul menționează că rata de supraviețuire - după diagnosticarea cu cancer de col uterin - de peste cinci ani este de 80% în Islanda, dar doar de 55% în Polonia și Bulgaria.

Astfel, Organizația Europeană a Cancerului solicită ca tratamentele să fie oferite în mod consecvent și echitabil în toată Europa. Știrile false despre siguranța vaccinării împotriva HPV, distribuite masiv în social media, au avut drept consecință scăderea ratei de vaccinare; în Danemarca a scăzut de la 90% la 54%.

Raportul prezintă 28 de recomandări în patru direcții importante: vaccinarea universală împotriva HPV pentru adolescenți (indiferent de sex) ar trebui introdusă odată cu eforturile de maximizare a ratei de vaccinare; sunt necesare programe naționale de depistare a cancerului de col uterin cu niveluri mai ridicate de absorbție. Programele de screening ar trebui să utilizeze tehnologii de testare HPV mult mai precise decât tradiționalul Papanicolau; tratamentele împotriva cancerului trebuie să fie oferite în mod consecvent și echitabil în toate țările europene, în conformitate cu cele mai bune practici de îngrijire și sprijin care să maximizeze calitatea vieții pacienților; sunt necesare acțiuni de îmbunătățire a gradului de conștientizare și educație publică cu privire la HPV pentru a crește rata de vaccinare și a screening-ului, dar și pentru a combate știrile false despre siguranța vaccinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel