Ordin pentru medicamente ieftine în SUA. De ce a luat Trump această decizie

Medicamente
Medicamentele în State s-ar putea ieftini, susține președintele SUA, Donald Trump. Acesta a mai precizat că vor fi date legi în curând.

Medicamente ieftine. Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat vineri, 5 iulie, că va emite un ordin executiv pentru ieftinirea medicamentelor, transmite AFP, citat de Agerpres. Trump a afirmat că ar fi încântat ca democraţii să discute din nou despre infrastructură, despre preţul medicamentelor și că ar urma în curând legi în acest sens.

"De ani întregi, alte ţări plătesc mai puţin decât noi pentru medicamente, adesea cu 60%, 70% mai ieftin. (...) Vom face ceva sub forma unui ordin executiv", a precizat Trump la Casa Albă, potrivit Agerpres. Acesta a dat asigurări că administrația americană va da legi care vor obliga la alinierea preţurilor din SUA cu cele mai scăzute din alte ţări.

Până în prezent, Donald Trump a cerut de mai multe ori industriei farmaceutice să scadă preţurile medicamentelor – în State sunt printre cele mai ridicate din lume şi peste nivelul din ţările vecine, Canada şi Mexicul. Acesta a mai amintit despre posibilitatea eliminării din circuit a intermediarilor, despre care susține că s-au îmbogăţit.

Medicamente ieftine: reacția companiilor farmaceutice

Conform sursei citate, concernul Pfizer a crescut în ianuarie preţurile pentru 41 de medicamente, reprezentând 10% din portofoliul său, în ciuda declarațiilor președintelui. Iar afirmațiile de vineri ale lui Trump au afectat cotaţiile la bursă ale companiilor farmaceutice astfel: acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu aproape 1%, cele ale Merck cu peste un procent, iar cele ale Pfizer şi ale Bristol-Myers Squibb cu aproximativ 0,5%, la orele 18.00 GMT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel