Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ordin pentru medicamente ieftine în SUA. De ce a luat Trump această decizie
06 iul, 12:09
Medicamentele în State s-ar putea ieftini, susține președintele SUA, Donald Trump. Acesta a mai precizat că vor fi date legi în curând.
Medicamente

Medicamente ieftine. Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat vineri, 5 iulie, că va emite un ordin executiv pentru ieftinirea medicamentelor, transmite AFP, citat de Agerpres. Trump a afirmat că ar fi încântat ca democraţii să discute din nou despre infrastructură, despre preţul medicamentelor și că ar urma în curând legi în acest sens.

"De ani întregi, alte ţări plătesc mai puţin decât noi pentru medicamente, adesea cu 60%, 70% mai ieftin. (...) Vom face ceva sub forma unui ordin executiv", a precizat Trump la Casa Albă, potrivit Agerpres. Acesta a dat asigurări că administrația americană va da legi care vor obliga la alinierea preţurilor din SUA cu cele mai scăzute din alte ţări.

Până în prezent, Donald Trump a cerut de mai multe ori industriei farmaceutice să scadă preţurile medicamentelor – în State sunt printre cele mai ridicate din lume şi peste nivelul din ţările vecine, Canada şi Mexicul. Acesta a mai amintit despre posibilitatea eliminării din circuit a intermediarilor, despre care susține că s-au îmbogăţit.

Medicamente ieftine: reacția companiilor farmaceutice

Conform sursei citate, concernul Pfizer a crescut în ianuarie preţurile pentru 41 de medicamente, reprezentând 10% din portofoliul său, în ciuda declarațiilor președintelui. Iar afirmațiile de vineri ale lui Trump au afectat cotaţiile la bursă ale companiilor farmaceutice astfel: acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu aproape 1%, cele ale Merck cu peste un procent, iar cele ale Pfizer şi ale Bristol-Myers Squibb cu aproximativ 0,5%, la orele 18.00 GMT.


Ştiri Recomandate

Regizorul Ducu Darie, în spital, în stare gravă
Intervenție complicată: procedură minim invazivă, la un pacient cu traumă oculară
Operație de transplant
EXCLUSIV
Nou tip de transplant de celule stem. Un român salvează pacienții fără donator compatibil EXCLUSIV
Epidemie de listerioză, Spania: trei morți și sute de persoane infectate (OMS)
Investiții de aproape un milion de euro, pentru aparatură ultramodernă în ortopedie
Legătura dintre apnee și cancer: Studiu
Comentarii