Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ordin pentru medicamente ieftine în SUA. De ce a luat Trump această decizie
06 iul 2019 / 12:09
Medicamentele în State s-ar putea ieftini, susține președintele SUA, Donald Trump. Acesta a mai precizat că vor fi date legi în curând.
Medicamente

Medicamente ieftine. Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat vineri, 5 iulie, că va emite un ordin executiv pentru ieftinirea medicamentelor, transmite AFP, citat de Agerpres. Trump a afirmat că ar fi încântat ca democraţii să discute din nou despre infrastructură, despre preţul medicamentelor și că ar urma în curând legi în acest sens.

"De ani întregi, alte ţări plătesc mai puţin decât noi pentru medicamente, adesea cu 60%, 70% mai ieftin. (...) Vom face ceva sub forma unui ordin executiv", a precizat Trump la Casa Albă, potrivit Agerpres. Acesta a dat asigurări că administrația americană va da legi care vor obliga la alinierea preţurilor din SUA cu cele mai scăzute din alte ţări.

Până în prezent, Donald Trump a cerut de mai multe ori industriei farmaceutice să scadă preţurile medicamentelor – în State sunt printre cele mai ridicate din lume şi peste nivelul din ţările vecine, Canada şi Mexicul. Acesta a mai amintit despre posibilitatea eliminării din circuit a intermediarilor, despre care susține că s-au îmbogăţit.

Medicamente ieftine: reacția companiilor farmaceutice

Conform sursei citate, concernul Pfizer a crescut în ianuarie preţurile pentru 41 de medicamente, reprezentând 10% din portofoliul său, în ciuda declarațiilor președintelui. Iar afirmațiile de vineri ale lui Trump au afectat cotaţiile la bursă ale companiilor farmaceutice astfel: acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu aproape 1%, cele ale Merck cu peste un procent, iar cele ale Pfizer şi ale Bristol-Myers Squibb cu aproximativ 0,5%, la orele 18.00 GMT.


Ştiri Recomandate

Atenționare MAE privind coronavirusul și călătoriile în China, Hong Kong și Macao
Bărbat din Alba, mort la Urgențe din pricina unor dureri de gât. Reacția spitalului
Tânăr din Israel, simptome gripale pe Otopeni. A fost dus la spital
Cei 4 australieni, infectați cu noul coronavirus, au fost în Wuhan
Dieta Keto, de ce să nu o transformi într-un stil de viață
Reprezentanți UE pe sănătate, întâlnire pe tema coronavirusului din China
Coronavirus, stare de urgență în Hong Kong. Ce măsuri s-au luat
Comentarii