Orban, COVID-19: Creștem numărul de paturi ATI de la Matei Balș, cu personal medical de la Spitalul Universitar
17 aug 2020, 14:21

Premierul Ludovic Orban. Foto: Gov.ro
Premierul Ludovic Orban a anunțat că, din cauza creșterii numărului de pacienți cu COVID-19, internați la Terapie Intensivă, numărul de paturi ATI de la Institutul Matei Balș va fi suplimentat și va fi detașat personal medical de la Spitalul Universitar pentru asigurarea tratării pacienților.

Luni 17 august s-a înregistrat un record național la capitolul pacienți internați la Terapie Intensivă: 497. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 733 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Doar 6.390 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, iar până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate, în total, 1.520.750 de teste. 

De asemenea, în intervalul 16.08.2020 (10:00) – 17.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 38 de decese (21 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București. Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 

„Vom crește numărul de paturi ATI de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. În acest sens am discutat și cu managerul Institutului, prof Adrian Streinu-Cercel și cu managerul de la Spitalul Universitar București, dr Cârstoiu, pentru detașarea personalului medical care să asigure serviciile pentru aceste paturi. Astfel vom putea pune în funcțiune paturile care există, sunt dotate, e nevoie doar de specialiști. De asemenea, știți foarte bine că am luat decizia ca Spitalul Witting să devină spital COVID-19. În Spitalul Witting există în curs de amenajare 12 locuri la Terapie Intensivă. Și aici vom crește numărul de locuri de Terapie Intensivă. Problema esențială pe care o avem este să nu rămână niciun pacient care are nevoie să fie tratat la ATI fără posibilitatea tratării la Terapie Intensivă. Pentru a realiza acest lucru, pe lângă creșterea capacității, nu numai în București, aici v-am explicat de creșterea capacității în București. La Brașov, de exemplu, s-a făcut un spital modular similar proiectului de la Spitalul Elias, lângă Spitalul Județean, care urmează să fie pus în funcțiune săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, care de asemenea va asigura un număr de cel puțin 14 locuri suplimentare de ATI. La Cluj s-a crescut capacitatea de tratare, la Iași suntem pregătiți cu creșterea capacității de tratare în ATI. Gândiți-vă că numărul de locuri în  Terapie Intensivă existent astăzi este în jur de 1.000 de locuri, va crește în continuare. Nu a fost niciodată atinsă capacitatea”, a explicat premierul Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?