OMS: Suntem îngrijoraţi că oamenii consideră Omicron ca fiind benign

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Șeful OMS și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că, deși variant Omicron se răspândește ca nicio altă variant de până acum, oamenii o consideră, totuși, benignă. El crede că ritmul în care se răspândește ar putea duce la un număr de cazuri care va copleși, din nou, sistemul sanitar.

Noua variantă Omicron se răspândește cu o viteză mai mare decât toate celelalte variante de până acum, a anunțat OMS, care estimează că majoritatea ţărilor sunt în prezent afectate de noua variantă de coronavirus, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Până în prezent "77 de ţări au raportat cazuri de Omicron, însă realitatea este că Omicron se găseşte probabil în majoritatea ţărilor, chiar dacă nu a fost încă detectat. Varianta Omicron se răspândeşte într-un ritm pe care nu l-am văzut până acum la nicio altă variantă", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

"Suntem îngrijoraţi că oamenii consideră Omicron ca fiind benign. (...) Chiar dacă Omicron provoacă forme ale bolii mai puţin grave, numărul cazurilor ar putea copleşi din nou sistemele de sănătate care nu sunt pregătite", a adăugat el.

De asemenea, şeful OMS a avertizat comunitatea internaţională că vaccinurile singure nu vor permite niciunei ţări să iasă din această criză şi a făcut apel la utilizarea tuturor instrumentelor anti-COVID existente, precum purtarea măştilor, aerisirea cu regularitate a încăperilor şi respectarea distanţării.

"Faceţi toate acestea. Faceţi-le în mod consecvent. Faceţi-le corect", a mai spus el.

De asemenea, el a mai făcut precizări cu privire la administrarea dozei de supra-rapel a vaccinurilor contra Covid-19, arătându0și îngrijorarea legat de faptul că acest lucru ar duce la acumularea de vaccinuri de către țările bogate, subminând vaccinarea în țările sărace.

"OMS nu este împotriva dozelor de supra-rapel. Noi suntem împotriva inegalităţii accesului la vaccinuri", a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel