OMS, îngrijorată de evoluţia COVID-19 în Afganistan, după revenirea la putere a talibanilor

Coronavirus. Foto: Pixabay
OMS se declară îngrijorată de evoluția pandemiei în Afganistan, după revenirea la putere a talibanilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată cu privire la răspândirea noului coronavirus în Afganistan, în contextul în care ofensiva şi victoria talibană au încetinit procesul de vaccinare a populaţiei afgane, conform unui purtător de cuvânt al OMS, arată surse citate de Agerpres. „Pe măsură ce situaţia din Afganistan continuă să se deterioreze, OMS este foarte îngrijorată cu privire la noile necesităţi de ordin umanitar şi de securitate din această ţară, inclusiv riscul apariţiei unor focare de boli şi creşterea transmiterii de COVID-19„, a declarat reprezentantul OMS Tarik Jasarevic.

Echipele mobile ale OMS sunt inactive în capitala Kabul de mai mult de 24 de ore din cauza insecurităţii şi a naturii impredictibile a situaţiei din Afganistan. Haosul de pe aeroportul din Kabul, unde mii de oameni au încercat să fugă din faţa ofensivei talibane, a dus la încetinirea livrărilor de medicamente şi echipamente medicale, ceea ce a înrăutăţit penuriile deja existente.

Tarik Jasarevic a precizat că OMS, la fel ca şi alte agenţii din cadrul ONU, este determinată să-şi menţină prezenţa în Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel