Anxietatea nu doar că îți afectează...
Epidemia de coronavirus este "departe de a fi încheiată" în regiunea Asia-Pacific, iar măsurile actuale pentru reducerea răspândirii virusului oferă timp ţărilor să se pregătească pentru "transmisiile comunitare pe scară largă", a declarat marţi un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), arată surse citate de agerpres.ro.
În ciuda tuturor măsurilor adoptate, riscul de transmitere în regiune nu va dispărea atât timp cât va continua pandemia, a declarat Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.
Noul coronavirus a apărut prima dată în centrul Chinei, la sfârşitul anului 2019. Până în prezent au fost înregistrate peste 770.000 de cazuri la nivel mondial, Statele Unite, Italia şi Spania depăşind numărul infecţiilor confirmate în China continentală.
"Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta va fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda", a spus Kasai în cadrul unei informări de presă online.
"Avem nevoie ca fiecare ţară să continue să se pregătească pentru transmiterea comunitară pe scară largă", a adăugat el.
Ţările cu resurse limitate sunt prioritare, cum ar fi naţiunile din zona Pacificului, a spus el, întrucât acestea trebuie să trimită mostre către alte ţări pentru diagnostic, iar restricţiile de transport îngreunează acest demers.
Kasai a avertizat că ţările care au raportat o reducere a numărului de cazuri nu ar trebui să lase garda jos, în caz contrar virusul ar putea reveni.
Potrivit OMS, nicio ţară nu este în siguranţă deoarece coronavirusul va ajunge în cele din urmă peste tot, a declarat consilierul tehnic al organizaţiei, Matthew Griffith. "În timp ce ţările şi zonele din această regiune au demonstrat cum să se aplaneze curba, focarele continuă să apară în locuri noi, iar importarea rămâne un motiv de îngrijorare", a precizat Griffith în cadrul informării de presă, cu referire la situaţii precum cele din Singapore şi Coreea de Sud, care se confruntă cu noi cazuri, de la persoane care au călătorit în străinătate.
Centrul epidemiei este în prezent în Europa, însă acesta se va muta cel mai probabil în alte regiuni, a menţionat Griffith.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...