OMS: Cazurile de reinfectare cu noul coronavirus, irelevante statistic

Coronavirus
OMS transmite că numărul cazurilor de reinfectare cu noul coronavirus sunt încă irelevante pentru statistici.

Un oficial al OMS precizează că numărul cazurilor de reinfectare cu noul coronavirus sunt irelevante din punct de vedere statistic, potrivit unei declarații atribuite Mariei Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19. 
Aceasta a subliniat că dintre cele peste 26 de milioane de infectări raportate la nivel mondial au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare, deocamdată puțin relevante. “În orice caz, continuăm să le studiem împreună cu laboratoarele din diferite țări", a dat asigurări oficialul OMS.
Van Kerkhove a precizat că până acum s-a dovedit că pacienții infectați cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat, după una sau două săptămâni, anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deși nu se știe cât durează aceasta.
"Vedem rezultate încurajatoare și că răspunsul durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanșarea pandemiei și nu știm cât va putea dura", a declarat aceasta.
Van Kerkhove a vorbit și despre măsurile care ar trebui să fie implementate pentru a garanta o reîntoarcere în siguranță a elevilor la școală. Potrivit oficialului OMS, fiecare școală trebuie să aibă un plan specific pentru a trata copiii ce prezintă boli respiratorii, febră sau COVID-19 și pentru a urmări persoanele cu care au intrat în contact, citează b1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel