Omicron: Primarul din Londra declanșează procedura de alertă COVID-19 - incident major! Sunt 25.000 de cazuri OMICRON în Anglia!

În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay
Primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat sâmbătă „extrem de îngrijorat” de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, în prezent dominantă în capitala Marii Britanii, și a declanșat o procedură de alertă numită „incident major” care implică un răspuns coordonat al serviciilor publice. În Marea Britanie sunt deja peste 25.000 de cazuri de infectare cu OMICRON.

„Creșterea numărului de cazuri cu varianta Omicron în capitala noastră este extrem de îngrijorătoare", a declarat primarul laburist Sadiq Khan din Londra, într-un comunicat, anunțând că declanșează pentru a doua oară de la începutul pandemiei procedura privind apariția unui "incident major".

Procedura a mai fost declanșată la 8 ianuarie 2021, atunci când spitalele londoneze riscau să ajungă suprapopulate. Un incident major este, conform legislației britanice, orice urgență care necesită implementarea unor aranjamente speciale de către unul sau toate serviciile de urgență, NHS sau autoritatea locală.

„Varianta Omicron a devenit rapid dominantă. Numărul de cazuri crește rapid, iar numărul de pacienți din spitalele noastre a început din nou să crească”, a adăugat Sadiq Khan, făcând apel la toți londonezii să se vaccineze.

Cele mai recente date guvernamentale arată că există 1.534 de pacienți cu Covid internați în spitalele din Londra - în creștere cu 28,6% față de săptămâna trecută, conform bbc.co.uk.

Sadiq Khan a spus că în ultimele 24 de ore, Londra a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de când a început pandemia de coronavirus - peste 26.000.

De asemenea, conform autorităților londoneze, orașul a înregistrat 65.525 de noi cazuri de coronavirus în ultimele șapte zile, dintre care 26.418 numai în ultimele 24 de ore.

Numeroase servicii publice, cum ar fi spitalele, pompierii sau poliția, se confruntă astfel cu un deficit de personal din cauza absențelor determinate de virus.

Sadiq Khan a mai arătat și că „veștile cu adevărat proaste sunt că cei aflați în spital, în marea, marea lor majoritate sunt nevaccinați, de aceea este atât de important să faceți atât vaccinurile, cât și rapelul. Londonezii vor observa în următoarele câteva zile chiar mai multe locuri din oraș care oferă atât vaccinuri, cât și rapel. Ceea ce nu ne putem permite este să vedem și mai mulți dintre lucrătorii noștri cheie cruciali care se îmbolnăvesc pentru că au acest coronavirus”.

Agenția britanică de securitate sanitară a transmis sâmbătă că au fost detectate peste 10.000 de noi cazuri confirmate cu varianta Omicron, numărul total ajungând la aproape 25.000.

Vineri, au fost înregistrate în total peste 93.000 de cazuri de COVID-19, depășindu-se un nou record pentru a treia zi consecutiv.

Conform mai multor media britanice, guvernul ia în considerare să interzică adunările în interior după Crăciun timp de două săptămâni în încercarea de a opri valul de contaminări.

Marea Britanie se numără printre țările cel mai puternic afectate de pandemie, cu un număr total de peste 147.000 de morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel