Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Pierderea locului de muncă și dificultatea de a găsi un altul dăunează grav sănătății, constată o asociație din Franța, potrivit Paris Match. Aceasta este însă o problemă ignorată de autorități. „Impactul șomajului asupra sănătății celor care caută un loc de muncă este subestimat”, susțin specialiștii.
Un studiu anterior, efectuat de Pierre Meneton, cercetător la Inserm, evaluează „între 10.000 și 14.000” de decese pe an cauzate de șomaj.
Bolile cardiovasculare, dependențele (alcool, fumat, droguri), declanșarea sau agravarea unor boli cronice (diabet, hipertensiune), stresul, anxietatea, depresia se află printre consecințele dramatice ale șomajului. Și nu în ultimul rând, suicidul apare adesea în contextul șomajului.
Sănătatea fizică și psihică a celor care își caută un loc de muncă se degradează pe măsură ce perioada de incertitudine se prelungește.
Dificultățile financiare îi fac pe mulți șomeri să renunțe la medicamente sau servicii medicale de care au nevoie, ca să nu mai vorbim că alimentația este adesea de proastă calitate. Se intră într-un cerc vicios din care este foarte greu de ieșit. „Un șomer cu o stare de sănătate precară își va găsi foarte greu de lucru sau deloc față de o persoană sănătoasă”, spune Michel Debout, psihiatru și medic de medicină legală, autorul cărții „Traumatismul șomajului”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...