Octavian Jurma: tăcerea noastră face zarva antivaccinistă și negaționistă să pară majoritară

Medic
Octavian Jurma scrie pe Facebook despre ”indiferența cu care autoritățile asistă la reducerea la tăcerea a domnului doctor Mihai Craiu”. Acest medic anunța săptămâna trecută că din cauza amenințărilor primite nu va mai continua online proiectul Spitalul Virtual de Copii.

Octavian Jurma notează, pe rețelele sociale, că indiferența cu care autoritățile asistă la agresiunile verbale și amenințările adresate medicului pediatru Mihai Craiu confirmă expresia ”nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Acesta mai amintește că ”tăcerea noastră face zarva antivaccinistă și negaționistă să pară majoritară”. 

”Indiferența cu care autoritățile asista la agresarea violență pentru reducerea la tăcere a domnului doctor Mihai Craiu ilustrează elocvent principiul:"Nici o fapta bună nu va rămâne nepedepsită"("No good deed goes unpunished") sau ceea ce tatăl meu obinsnuia să ofteze când era "răsplătit" pentru că a făcut un efort să ajute pe cineva: "Facerea de bine, pierdere de vreme". Asta însă nu l-a împiedicat pe tatăl meu să rămână un om bun. Asta nu îl va împiedică nici pe domnul Craiu să rămână un om bun. Asta însă trebuie să ne trezească pe noi și să ne aducă aminte că:"Pentru că răul să triumfe, este suficient că cei buni să nu facă nimic."

PS. Tăcerea noastră face zarvă antivaccinista și negationista să pară majoritară. De aceea tot mai mulți parlamentari îmbrățișează discursul negationist și antivaccinist în speranța că acești oameni vor merge și la vot”, scrie Octavian Jurma pe Facebook.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care crease, pe Facebook, pagina Spitalul Virtual pentru Copii unde învăța părinții cum să recunoască afecțiunile copiilor lor și cum să-i trateze dacă au vreo boală, a decis să renunțe să mai dea sfaturi online, sătul de injurii și hărțuieli. Timp de patru ani, medicul pediatru Mihai Craiu a explicat și chiar a demonstrat practic pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii cum putem recunoaște simptomele afecțiunilor micuților, când să îi ducem la doctor și cum folosim practic diferite dispozitive medicale destinate lor.

Pagina sa are peste 239.000 de urmăritori, mii de materiale cu dovezi științifice și zeci de filme explicative, dar din păcate postările sale au atras tot felul de comentarii suburbane și injurii, medicul trezindu-se hărțuit de cei care cred că știu mai bine decât el cum și cu ce se tratează copiii. În consecință, pediatrul Mihai Craiu a anunțat astăzi că renunță să mai facă educație medicală online.  

„Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România. Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii...  Nu spun că nu a folosit nimănui... Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât „producțiile” suburbane. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg. Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. În afară de ură și frustrare nu există nicio altă consecință care să se repete iar și iar... Am altele mai bune de făcut, la spitalul real... Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții. Cam asta a fost”, a scris medicul Mihai Craiu, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel