Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...
Cercetătorul Octavian Jurma a comentat pe pagina sa de socializare situația actuală a pandemiei, Potrivit lui, este o greșeală faptul că nu se iau măsuri de prevenție ami drastice, deși am intrat în valul al patrulea al pandemiei.
Iată cum explică el situația:
„Delta rămâne la o pondere de peste 95% din secvențierile de săptămâna trecută așa cum era ușor de anticipat. Niciodată o tulpină dominată nu este dislocată de o tulpină veche.
Până acum, doar o nouă variantă a putut face asta și doar după ce am depășit vârful valului produs de tulpină dominantă.
Singură surpriză din raportul săptămânal CNSCBT (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile) privind VOC (variantele care produc îngrijorare) este menținerea concluziei că răspândirea variantei Delta nu este încă comunitară la nivel național "în acest moment nu există evidente de transmitere comunitară susținută, la nivel național", deși dominanta Delta (peste 50%) s-a instalat acum 5 săptămâni și este la peste 95% de 3 săptămâni.
Deja de 3 săptămâni putem consideră că aproape toate cazurile, internările și decesele din România sunt produse de tulpină Delta. Afirmația că Delta nu e în răspândire comunitară național la o medie de peste 500 de cazuri noi pe zi și o timp de dublare de 11 zile înseamnă că CNSCBT nu consideră că pandemia este în stadiul de răspândire comunitară națională și prin urmare că valul 4 nu a debutat. Această concluzie, evident eronată, poate explica și absența oricăror măsuri de prevenție în această perioada în care TOATE județele din România au intrat în valul 4 și se află în creștere intens accelerată”, a scris cercetătorul pe pagina sa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Cercetările scot la iveală o...
Cafeaua, băutura care îmbină istoria,...
Mâncărimea la axile poate fi un...