Oboseala cronică, simptome similare cu o formă a bolii Lyme

Există în jur de 3.000 de cazuri de boală Lyme, cauzată de mușcăturile de căpușă, în Marea Britanie în fiecare an. Majoritatea celor care iau antibiotice se recuperează complet în câteva luni. Dar medicii infecționiști avertizează că multe cazuri de boală Lyme sunt adesea diagnosticate greșit, iar în spatele simptomelor se află de fapt o altă afecțiune, oboseala cronică.

Dr. Sarah Logan, de la Spitalul de Boli Tropicale din Londra, a declara pentru BBC: „Majoritatea oamenilor care cred acum că ar fi putut suferi de boala Lyme, au de fapt un sindrom care se potrivește mai mult cu sindromul de oboseală cronică".

În cadrul unei conferințe de la Science Media Center, ea a adăugat: „Și pentru că există o conștientizare crescută cu privire la aceasta, ei testează boala Lyme și apoi merg la diverse forumuri despre boala Lyme pe internet și li se spune:„ Ei bine, de fapt Testele din Marea Britanie sunt gunoi, dar trebuie să îl trimiteți în Germania.

„Apoi se întorc cu un test care este pozitiv și spun:„ Voi, medicii greșiți și nu am sindromul de oboseală cronică, am boala Lyme cronică. Cred că majoritatea oamenilor care cred că au bolii Lyme în Marea Britanie, probabil nu o au", a spus medicul.

Diagnostic „alternativ"

Ea a menționat două cazuri pe care le-a văzut în care pacienții, crezând că au boala Lyme, luaseră antibiotice intravenoase - unul a dezvoltat o infecție cu Clostridium difficile, ca urmare a tratamentului medicamentos timp de mai mult de șase luni. Al doilea pacient a dezvoltat și o infecție gravă.

Dr. Logan a spus că s-ar putea ca sindromul de oboseală cronică să fie un diagnostic dificil pentru medici, deoarece ar putea fi greu pentru pacienți să obțină tratament și susținere, și din cauza persistațiilor negative asupra afecțiunii.

"Cred că este un diagnostic pe care pacienții nu doresc să-l audă din cauza stigmatizării, iar medicii care speră - probabil nu în mod rezonabil - și spunând:„ Să căutăm un diagnostic alternativ, deoarece atunci este ceva putem trata "."

Dr. Matthew Dryden, un microbiolog consultant la Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust, a declarat că este preocupat și de problema bolii Lyme „cronice".

„Acestea sunt raportate ca adevărate cazuri de Lyme când aproape sigur nu sunt. Simptomele sunt foarte reale, dar majoritatea testelor medicale tind să fie normale, ceea ce confuză atât medicii cât și pacienții."

El a spus că accentul ar trebui să fie îmbunătățirea managementului și îngrijirii oferite pacienților cu oboseală cronică.

„Are într-adevăr nevoie de cercetare îmbunătățită și servicii de management îmbunătățite pentru acești pacienți."

Boala Lyme este cauzată de bacteriile purtate de unele specii de căpușe
Nu poate fi transmisă de la persoană la persoană
Simptomele - inclusiv erupția cutanată, oboseala și febra - se dezvoltă de obicei în jurul a trei săptămâni după o mușcătură

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel