Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Despre obiceiurile sănătoase sau mai puțin sănătoase se vorbește mereu. Sfaturi despre ce ar trebui să facem, să mâncăm sau să nu facem și să nu mâncăm sunt pubicate peste tot. Un studiu însă arată o serie de obiceiuri considerate proaste, dar care, paradoxal s-ar putea să ajute, potrivit today.com.
1. Renunțarea la un antrenament
Dacă ai decis că azi „nu mergi la sală”, s-ar putea să fie un semn că organismul tău ar putea avea nevoie de odihnă. Nu trebuie consuderat ca un motiv pentru a sta pe canapea la televizor toată ziua, dar este posibil să ai nevoie de o pauză. Cheia este să știi dacă mușchii tăi chiar trebuie să se recupereze, sau vrei doar să stai pe Instagram.
Dacă ai făcut un antrenament extrem de intens cu o zi înainte, este posibil ca organismul să ibă nevoie să se recupereze, pentru a face față unui antrenament mai bun a doua zi.
De asemenea, specaliștii spun că atunci când exagerați cu antrenamentul, există pericolul de scădere a imuntății, perturbare a somnului și performanță slabă a exercițiilor fizice. Însă și alimentația este importantă. Mușchii se recuperează, se reconstruiesc și se reparează în perioadele de repaus. Un mediu fericit în majoritatea cazurilor este să reduci puțin antrenamentul, poate ajuta o plimbare sau o ședință yoga ușoară.
2. Răsfăț
S-ar putea să credeți că puterea de voință este esențială pentru pierderea în greutate și pentru o sănătate mai bună, dar această idee poate fi demontată. Poți mânca dlcuriule preferate, sau alimentele de la care te-ai abținut până acum, îns nu terbuie făcute excese. Important este ca aceste alimente care sunt cunoscute că „nu ajută la talie” să fie cosumate cu măsură. Acest mic răsfăț vă poate menține motivat, reduce stesul și scade riscul de a renunța la dietă în foarte scurt timp. Și, da, te poate face mai fericit.
3. Stresul
Mai mult de jumătate dintre adulții americani care lucrează au raportat că au fost îngrijorați din cauza stresului din viața lor, în studiile recente. Știm că stresul nu este bun pentru sănătatea sau greutatea noastră. Cu toate acestea, există un „mic bine în tot acest rău”.
Cercetările au arătat că stresul pe termen scurt poate avea de fapt beneficii pentru sănătate. O scurtă perioadă de stres stârnește în oranism un răspuns numit „luptă sau fugi”, și este modul în care corpurile noastre sunt conectate pentru a reacționa la amenințări sau pericol imediat. În acest timp, sistemul imunitar al corpului este stimulat pentru a te pregăti pentru posibile vătămări, ca mijloc de protecție.
Dar nu te pregăti pentru încă o situație de „luptă sau fugi”. Aceste beneficii apar doar pe perioade scurte de stres, nu și în stresul cronic cu care trăim majoritatea dintre noi. Deși un pic de stres poate fi bun, prea mult, dăunează. Mai degrabă încearcă să gestionezi stresul zilnic cu meditație, aromaterapie sau exerciții fizice și, în același timp, să obții beneficiile scurtelor perioade de stres.
4. Grăsime
Oricine se bucură de o bucată de brânză sau un sandwich, dar, la fel, oricine tie că grăsimea trebuie evitată. Specialiștii demontează și acest mit și spun că grăsimea poate fi benefică și chiar te poate ajuta să slăbești. Avem nevoie de grăsime pentru a arde grăsime, pentru a rămâne mulțumit și pentru ca vitaminele noastre solubile în grăsimi să facă toată treaba lor bună. Doar să ne asugurăm că cea mai mare parte din grăsimea pe care o consumăm provine din surse bune, cum ar fi nucă de cocos, avocado, nuci, semințe sau măsline.
5. Somnul
Somnul este la fel de important ca dieta atunci când vine vorba de sănătatea generală și pierderea în greutate. Dacă te-ai odihnit corespunzător, poți fi matinal, pentru a te bucura de beneficiile pe care ți le aduce rezitul de dimineață. Dar, dacă somnul este insuficient, atunci trezitul de dimineață este mai dăunător.
Lipsa somnului este asociată cu scăderea funcției imunitare, lipsa apetitului sexual, creșterea în greutate și o serie întreagă de afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă. Așadar, setează alarma cu o oră mai târziu, cel puțin câteva dimineți pe săptămână și vei vedea cel mai probabil în scurt timp beneficiile pe care ți le aduce o oră de somn în plus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...