Obiceiul care te ajută să trăiești mai mult. Femeile care fac asta de 2 ori pe săptămână arată mai bine și sunt mai sănătoase: Beneficiile apar imediat

Obiceiul - Foto: Freepik @harmonicspectrum
Obiceiul care te ajută să trăiești mai mult și să fii mai sănătos. Femeile care fac asta de 2-3 ori pe săptămână arată mai bine. "Beneficiile apar imediat".

Într-un studiu recent publicat în Jurnalul American de Cardiologie, cercetătorii au descoperit că acest obicei are beneficii semnificative pentru longevitate și sănătatea inimii.

Participanții la studiu care au practicat antrenamentul cu greutăți au prezentat un risc semnificativ mai mic de deces din orice cauză, inclusiv de boli de inimă.

Mai mult, s-a constatat că aceștia au avut o incidență redusă a hipertensiunii arteriale și a diabetului zaharat de tip 2. 

Rezultatele sugerează că aceste tipuri de exerciții ar putea fi un element esențial în menținerea sănătății pe termen lung și a funcționării inimii.

Ei bine, potrivit studiului, antrenamentul de rezistență face mai mult decât să ne ajute să construim mușchi puternici.

Acest studiu a constat că femeile care fac exerciții de antrenament cu greutăți de 2 - 3 ori pe săptămână au șanse mai mari să trăiască mai mult și să aibă un risc mai mic de deces din cauza bolilor de inimă, în comparație cu femeile care nu fac deloc aceste exerciții.

"Am fost extrem de impresionați de rezultatele găsite", spune Martha Gulati, autoarea studiului, care este și directorul de cardiologie preventivă la Cedars Sinai din Los Angeles.

Din cei 400.000 de participanți incluși în studiu, doar 1 din 5 femei au făcut antrenament cu greutăți regulat. Dar cele care au făcut asta mai mult timp au obserbat beneficii considerabile.

"Ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost faptul că femeile care fac întărirea mușchilor au avut o reducere a mortalității cardiovasculare cu 30%", spune Gulati, care a completat că "nu avem multe lucruri care să reducă mortalitatea în acest fel".

Mai mult, antrenamentul de forță este benefic și pentru oase, articulații, starea de spirit și sănătatea metabolică.

Și într-o perioadă în care multe femei se concentrează pe activități aerobice și ezită să facă antrenament cu greutăți, descoperirile adaugă dovezi că o combinație între ambele tipuri de exerciții este un medicament puternic.

"Ambele ar trebui prescrise", a mai spus Gulati.

În timp ce studiul constată că chiar și doze mici de exerciții sunt benefice pentru toată lumea, datele arată că femeile au nevoie de mai puțin exercițiu decât bărbații pentru a obține aceleași beneficii în privința longevității.

Femeile care au făcut exerciții moderate de intensitate, cum ar fi mersul rapid, de 5 ori pe săptămână, au reduc riscul de deces prematur cu 24%, comparativ cu 18% pentru bărbați.

"Mesajul principal este - să începem să ne mișcăm", spune Eric Shiroma, un cercetător axat pe prevenirea bolilor de inimă, plămâni și sânge.

Nu este clar ce determină diferențele între femei și bărbați, dar există explicația că femeile au în general mai puțini mușchi și o capacitate aerobă mai scăzută.

În plus, femeile au mai multe capilare care hrănesc părțile mușchilor, spun cercetătorii.

De asemenea, descoperirile arată că femeile au nevoie de mai puțin exercițiu pentru a schimba baza lor de putere aerobă și musculară.

"Beneficiile încep imediat ce începi să te miști", ne asigură cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel