Obezitatea. Riscuri pentru sănătate

Mâncatul târziu ar duce la obezitate, arată un studiu
Obezitatea sau suraponderalitatea poate fi un factor de risc de deces la orice vârstă. De asemenea, este factor de risc pentru boli cardiovasculare, care duc tot la risc crescut de deces. Unele studii însă arată că nu ar trebui să ne dorim nici să ajungem foarte slabi.

Studiile anterioare au sugerat că oarecum supraponderalitatea sau chiar formele ușoare de obezitate nu pot fi asociat cu o speranță de viață mai scurtă. Unele studii au sugerat că un ersoanele care au un pic peste greutatea normală ar putea fi chiar mai sănătos decât a fi la greutate normală. Acest lucru a fost denumit „paradoxul obezității”, scrie Harvard Medical School.

O analiză recentă a datelor din Nurses' Health Studies I and II and the Health Professionals Follow-up Study a contribuit la clarificarea acestui paradox. Cercetătorii de la Harvard T.H.

Cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health and Boston University School of Public Health au evaluat indicele de masă corporală maximă (IMC) timp de peste 16 ani pentru mai mult de 190.000 de femei în postmenopauză și 35.000 de bărbați în vârstă.

Valori mari ale IMC, riscuri mari de deces

Apoi au urmărit cine a decedat pe parcursul perioadei de urmărire și au descoperit că persoanele cu un IMC maxim în intervalul normal (18,5 până la 24,9 kg/m2) pe toată durata vieții au avut cel mai mic risc de deces.

Cei care au înregistrat cele mai mari valori ale IMC din categoria supraponderală sau obeză au prezentat un risc crescut de a muri, din orice cauză, precum și de a muri în mod special din cauza bolilor cardiovasculare, a cancerului sau a bolilor respiratorii, în timpul perioadei de urmărire.

Constatările, publicate de Annals of Internal Medicine, consolidează importanța încercării de a menține o greutate normală pe toată durata vieții.

 

Articolul integral poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel