O universitate din România face teste COVID-19 la cerere

Clădirea UMF Cluj  FOTO: UMF Cluj-Napoca
O universitate din România este acreditată să facă teste COVID-19 la cerere prin metoda RT-PCR.

Dacă până acum a realizat teste COVID-19 la cererea spitalelor și autorităților, UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca face testări pentru depistarea noului coronavirus și la cererea oamenilor.  Testarea RT-PCR pune în evidență prezența virusului în secrețiile infectate recoltate prin exsudat nasofaringian de la pacienți. Recoltările se realizează în amfiteatrul Gheorghe Bilașcu, str. Victor Babeș nr. 1, de marți până joi, între orele 7:00 și 9:00. Persoanele interesate se pot programa pentru testare la numărul de telefon 0374 834 810, iar în momentul prezentării la recoltare trebuie să aibă asupra lor o copie a cărții de identitate.

Tariful pentru persoane fizice, instituții publice, societăți comerciale, fundații, asociații, etc este de 290 lei de persoană. Rezultatul testului se eliberează în 24 de ore și se transmite prin email. Rezultatul printat se poate ridica de la punctul de recoltare de pe strada Victor Babeș nr. 1. La cerere, acesta se poate oferi și în limba engleză. Capacitatea de diagnostic a laboratorului UMF din Cluj este de 240 de teste pe zi.

”UMF „Iuliu Hațieganu” a încercat, prin mobilizarea tuturor resurselor, să fie alături de colegii noștri medici în bătălia pentru sănătate. Prin astfel de demersuri, universitatea își onorează responsabilitatea asumată pentru binele societății și va depune și în viitor toate eforturile pentru a contribui cu profesionalism la acțiunea comună de luptă împotriva acestei epidemii” a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel