O asistentă nevaccinată de la Spitalul Județean Arad a murit de COVID-19. Aproape jumătate dintre angajați nu sunt vaccinați

Cruce
O asistentă medicală în vârstă de 50 de ani de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, care nu era vaccinată, a decedat, vineri, din cauza COVID-19.

Femeia era internată în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a acestei unităţi medicale. În afară de asistenta medicală care a decedat și care era nevaccinată contra COVID-19 deși avea mai multe afecțiuni cronice, la Spitalul Județean de Urgență Arad aproape jumătate dintre angajați nu sunt vaccinați.

„O veste tragică a îndoliat comunitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Una dintre colegele noastre, asistentă medicală pe Secția Cardiologie, a pierdut lupta cu virusul COVID-19, după ce a fost internată în Secția de Anestezie şi Terapie Intensivă. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții Spitalului județean de Urgență Arad, pe pagina oficială de Facebook.

Reprezentanții SCJU Arad au declarat, pentru AGERPRES, că 52% dintre angajați sunt vaccinați, respectiv 1.245 de angajați dintre cei aproximativ 2.400 au acceptat, până în prezent, să li se administreze unul dintre serurile anti-COVID-19.

Cel puțin 111 angajați din sănătate au decedat din cauza COVID-19

Conform platformei create de Federația Solidaritatea Sanitară (link direct sursa informației), care are informații parțiale declarate de angajați din  400 de unități sanitare din România, de la începutul pandemiei până acum 33.968 de angajați din sistemul sanitar românesc au fost infectați cu coronavirus, ceea ce înseamnă 2,8% din totalul românilor infectați. Practic, una din 36 de persoane infectate este salariat din Sănătate.

Județețe unde s-au infectat cele mai multe cadre medicale sunt: Tulcea, Harghita, Mureș, Bihor, Botoșani, Neamț. Cele mai puține cazuri au fost înrefgistrate în Ilfov, Giurgiu, Maramureș și Timiș. 

Din păcate, conform acelorași date, din rândul cadrelor medicale infectate cu coronavirus, din cauza COVID-19 au decedat până acum 111 angajați.

Pentru a nu-i uita pe angajații din Sănătate care au pierit din cauza COVID-19, Federația Solidaritatea Sanitară a creat, pe internet, o pagina intitulată „Memorialul Eroilor din Sănătate” (link direct Memorial), unde sunt afișate toate fotografiile acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel