Numărul afecţiunilor neurologice, creştere îngrijorătoare la nivel mondial

Riscul de demență poate fi scăzut prin menținerea unei stări  de sănătate generală
Numărul afecţiunilor neurologice, creştere îngrijorătoare la nivel mondial, statisticile arătând că aceste tendinţe alarmante sunt direct proporţionale cu multiplicarea factorilor de risc generată în mare parte de fluctuaţiile economice, gradul educaţional sau de către schimbările climatice tot mai agresive - este una dintre concluziile Congresului Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii şi a Congresului Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology.

Constant, la nivel mondial se înregistrează creşteri îngrijorătoare în ceea ce priveşte numărul afecţiunilor neurologice, statisticile arătând că aceste tendinţe alarmante sunt direct proporţionale cu multiplicarea factorilor de risc generată în mare parte de către fluctuaţiile economice, gradul educaţional al populaţiei sau de către schimbările climatice tot mai agresive.

Zeci de milioane de suferinzi

Anual, 17 milioane de cazuri noi de accident vascular cerebral se înregistrează la nivel mondial, alte 10 milioane de cazuri de traumatisme cranio-cerebrale apar în rândul populaţiei globului în fiecare an. Tot la scară mondială, peste 300.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu boala Parkinson, înregistrându-se o incidenţă de 10 la 100.000, statisticile arătând că acum avem 6,5 milioane de pacienți cu această boală, se arată într-un comunicat al Societății pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN).

De asemenea, aceleași statistici oficiale arată că în prezent 25 de milioane în întreaga lume suferă de Alzheimer, dar și că sunt previziuni sumbre, numărul persoanelor afectate urmând să atingă pragul de 44 de milioane până în anul 2050, precizează sursa citată.

La toate acestea se poate adăuga şi capitolul vast al bolilor rare ce cuprinde între 5.000 şi 8.000 de maladii şi care afectează peste 3,5 milioane de oameni din populaţia lumii, un procent de 20% dintre aceste afecţiuni fiind de natură neurologică.

Neurologia românească, reprezentată în top

Reuniunea celor două mari evenimente din domeniul neurologiei - a XIV-a ediţie a Congresului Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii şi a XVI-a ediţie a Congresului Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology - s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de personalităţi ale lumii medicale neurologice mondiale din ţări precum SUA, Rusia, Germania, Israel, Polonia, Elveţia, Suedia, Austria, Italia, Spania şi România.

Este remarcabil şi îmbucurător că neurologia românească, prin valorile sale, continuă să fie prezentă şi apreciată în cadrul unor astfel de dezbateri de top la care participă anual personalităţi ale cercetării ştiinţifice medicale, profesori neurologi şi neurochirurgi din întreaga lume, fapt ce demonstrează încă o dată că întreaga cercetare ştiinţifică neurologică din România şi aplicabilitatea acesteia în practica medicală sunt superpozabile celor din state cu un puternic grad de dezvoltare socio-economic", a arătat prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel