Număr record de cazuri noi de COVID-19 în Ungaria la începutul anului școlar

Coronavirus. Foto: MTI
Ungaria a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore a înregistrat 365 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice de până acum, în condițiile în care oamenii se întorc din vacanțe și începe noul an școlar.

Ungaria, țară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a trecut peste primul val de pandemie de coronavirus cu mai puține cazuri decât multe alte țări europene. Până miercuri, numărul total de cazuri înregistrate în țară se ridica la 6.622, dintre care 619 decese.

Chiar dacă majoritatea persoanelor cu COVID-19 s-au însănătoșit, numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână de la câteva sute la 2.100 până miercuri, iar experții au avertizat în legătură cu o creștere a numărului de infectări în săptămânile următoare odată cu redeschiderea școlilor.

Guvernul premierului ungar Viktor Orban a decis închiderea granițelor pentru cetățenii străini, exceptând însă cetățenii din celelalte state din Grupul de la Vișegrad (Cehia, Slovacia și Polonia), care pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai puțin de cinci zile.

Uniunea Europeană a criticat însă măsura pe care a calificat-o drept "discriminatorie" și, prin urmare, ilegală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel