Nu intri în carantină, dacă ai vaccin COVID-19. Dr Adrian Marinescu, explicații după apelul CNCD

Dr. Adrian Marinescu
Dr Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balş din Capitală, a explicat care este considerentul medical pentru care cei care au făcut cele două doze de vaccin COVID-19 nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare. 

CNSU a decis ca persoanele care au primit şi a doua doză de vaccin COVID-19 să scape de izolare şi carantină la revenirea în țară.

Imediat, Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, a făcut apel la specialişti să clarifice motivele din spatele deciziei CNSU, astfel încât aceasta să nu fie interpretată ca o formă de discriminare. 

„Este clar un tratament diferențiat, dar nu înseamnă în mod automat că este şi o formă de discriminare. Specialiştii ar trebui să spună de ce fac această diferențiere şi de ce au recurs la această măsură în cazul acestor categorii de persoane, care au făcut şi rapelul vaccinului anti COVID-19”, a spus Csaba Asztalos, la Antena3.

Dar Dr Adrian Marinescu a explicat, pentru DC NEWS, care este motivul REAL pentru care scapi de carantină. 

„Nu e vorba doar despre cei care revin în ţară. Şi cei care sunt contacţi direcţi scapă de izolare, dacă sunt vaccinaţi complet”, a arătat acesta. 

De ce nu mai ai nevoie să stai în carantină dacă ești vaccinat, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel