Noul spital județean Sibiu: când va fi actualizat studiul de fezabilitate

Prelevare de organe
Plicurile pentru ofertele actualizării studiului de fezabilitate pentru construcția noului spital județean din Sibiu se vor deschide pe 21 august.

Noul spital județean Sibiu. ”Nu e o poveste acest spital nou. În data de 21 august, la ora 15,00, se vor deschide ofertele pentru actualizarea studiului de fezabilitate, proiect tehnic şi asistenţă tehnică, după care vor urma următorii paşi. (...) Nu poţi să faci un spital nou de pe azi, pe mâine. Nu s-au făcut spitale noi în România de după Revoluţie încoace, niciun spital public, nou, astfel de considerente probabil, dar, ce pot să vă zic este că la Sibiu este proiectul prioritar pentru judeţul Sibiu şi suntem la stadiul la care vom (...) atribui oferta pentru fezabilitate în 21 august", a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, într-o conferinţă, citată de Agerpres.

Potrivit Danielei Cîmpean, este nevoie ca în toată ţara să se construiască spitale noi, mai ales în oraşe precum Sibiul, unde niciun spital nu are o singură clădire, ci secţiile sunt în mai multe clădiri, majoritatea foarte vechi, la care se tot fac reparaţii de ani de zile.

Autoritățile județene sibiene investesc zeci de milioane de lei pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură a celor trei spitale aflate în subordine: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie. 

"Cauza pentru care acest sistem de sănătate suferă este subfinanţarea de atâţia ani de zile, în sănătate, însă şi lipsa oricărei viziuni adevărate cu privire la ce ar trebui să însemne sistemul de sănătate într-o ţară europeană. Şi vă spun clar, soluţiile nu sunt nici amenzile plătite tot din bugetele spitalele din care ar trebui să plătim medicamente şi aparatură, nici închiderea tuturor spitalelor din România, pentru că 98% sunt în situaţii altfel decât ar trebui să fie un spital al secolului 21, nici să dăm cu zugrăveli peste pereţii vechi de peste 20 de ani şi, în niciun caz, nu este revolta populară. Soluţia este un sistem de sănătate care să fie gândit bine, în favoarea românilor şi soluţia este să se construiască spitale noi în România", a mai precizat președintele CJ Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel