Noul coronavirus s-ar putea răspândi prin aer: vorbirea sau simpla respirație sunt suficiente

Coronavirus
Mai mulți oameni de știință au avertizat Casa Albă că noul coronavirus ar putea fi răspândit nu doar prin strănut sau tuse, ci și prin vorbire sau chiar respirație.

"În timp ce actuala cercetare specifică este limitată, rezultatele studiilor disponibile sunt în concordanță cu aerosolizarea virusului din respirația normală", potrivit unei scrisori transmise oficialilor la Casa Albă, de Dr. Harvey Fineberg, preşedintele comitetului din National Academy of Sciences (Academia Naţională de Ştiinţe),

Fineberg a declarat pentru CNN că va începe să poarte mască atunci când va merge la magazinul alimentar.

„Nu voi purta o mască chirurgicală, pentru că medicii au nevoie de acestea", a declarat Fineberg, fost decan al Școlii de Sănătate Publică din Harvard. "Dar am o bandană pe care aș putea să o port. Sau o cagulă. Am câteva opțiuni destul de frumoase"

Dr. Anthony Fauci, un membru-cheie al grupului de lucru pe tema coronavirusului al Casei Albe, a declarat marți pentru CNN că ideea de a recomanda utilizarea pe scară largă a măștilor din SUA pentru a preveni răspândirea coronavirusului se află în „discuții foarte active".

 

Fineberg, președinte al Comitetului permanent al NAS pentru amenințările infecțioase emergente și amenințările pentru sănătatea secolului XXI, a declarat că scrisoarea sa a fost trimisă miercuri seară ca răspuns la o întrebare de la Kelvin Droegemeier, Oficiul pentru Știință și Tehnologie Tehnologică de la Casa Albă.

"Această scrisoare răspunde la întrebarea dvs. cu privire la posibilitatea ca npul coronavirus să poată fi răspândit prin conversație, pe lângă picăturile induse de tuse", se arată în scrisoare. "Cercetările disponibile în prezent susțin posibilitatea ca noul coronavirus să poată fi răspândit prin intermediul biioaerosolilor generați direct de expirarea pacienților", continuă

Conform Centrelor din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, virusul se răspândește de la o persoană la alta atunci când oamenii se află la aproximativ 2 metri unul de celălalt "prin picături respiratorii produse când o persoană infectată tușește sau strănută".

Fineberg a declarat pentru CNN că acest lucru este adevărat, dar că cercetările arată că picăturile aerosolizate produse prin vorbire sau posibil chiar prin respirație pot răspândi virusul.

Scrisoarea sa explică faptul că cercetările efectuate la un spital din China arată că virusul poate fi suspendat în aer atunci când medicii și asistentele îndepărtează echipamentele de protecție, în timpul curățării podelelor sau când personalul se deplasează.

 

„Dacă generați un aerosol al virusului într-o cameră, este de conceput că dacă veți merge mai târziu, puteți inhala virusul", a spus Fineberg. „Dar dacă ești afară, probabil briza va dispersa virusul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel