Noua mutație a virusului SARS-CoV-2 descoperită în Anglia: de ce nu ar trebui să ne îngrijoreze

Covid-19. Foto: Pixabay
Noua mutație a virusului SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie nu ar trebui să ne îngrijoreze, spun specialiștii. Ei au și explicat într-un comunicat de presă, de ce nu e periculoasă această mutație.

Marea Britanie a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) asupra prezenţei unei noi variante a coronavirusului pe teritoriul ţării, însă oamenii de ştiinţă nu au studiat încă dacă aceasta este mai contagioasă sau dacă provoacă un răspuns imun diferit, a anunţat marţi agenţia sanitară a ONU.
Autorităţile britanice au anunţat că nu deţin până în prezent nicio dovadă că această variantă se comportă în mod diferit în comparaţie cu altele aflate în circulaţie, potrivit OMS.
Agenţia cu sediul în Geneva a subliniat că este normal ca virusurile să sufere în timp mutaţii şi că majoritatea acestor modificări au puţine efecte, sau deloc, asupra transmiterii sau gravităţii bolii, notează Agerpres. Tulpina de virus care a fost detectată în sud-estul Angliei a fost izolată la pacienţi şi va fi studiată în laboratoare din Marea Britanie, conform OMS.
Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a solicitat luni vigilenţă în privinţa noii variante.
Hancock a precizat, însă, că este "extrem de puţin probabil" ca noua variantă să reducă efectul noului vaccin lansat împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel