Nouă metodă de testare COVID-19 pentru copii și adolescenți, lansată în Canada
20 sep, 15:15
O nouă și unică metodă de testare COVID-19 special destinată copiilor și adolescenților, care nu suportă introducerea unor tampoane atât de adânc în nas și în gât, a fost lansată de canadieni. 
Copil. Foto: Pexels / Rene Asmussen

Noua metodă de testare COVID-19 presupune gargara! canadienii susțin că acest test, primul de acest fel, este la fel de precis ca cele care utilizează un tampon nazal, ar este mult mi sigur ș mai ușor de făcut copiilor și adolescenților, care au vârste cuprinse între 4 și 19 ani.

Potrivit unui expert citat de presa canadiană testul e extrem de ușor de făcut: „E o gargară cu o soluție salină. Puneți puțină soluție salină normală, deci apă sterilă, în gură, și o plimbați puțin în jur, apoi o scuipați într-un tub mic și aceasta este o modalitate mai ușoară de a o colecta probe de la copii și adolescenți”, a explicat acesta. 

Oficiali din sistemul de sănătate canadian spun că au comparat rezultatele noilor teste cu cele deja clasice, atât la copii, cât și la adulți, și au constatat că rata de detectare a COVID-19 a fost foarte similară între tamponul nazal și noul test pe bază de gargară.

Proba prelevată prin gargară se duce și ea la un laborator pentru prelucrare, doar că de data aceasta testul nu trebuie să fie administrat de un profesionist din domeniul sănătății, ca în cazul tampoanelor nazale. 


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri