Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
12 iul, 09:45
Oamenii de știință au dezvoltat un nou vaccin contra cancerului, cu potențialul de a activa sistemul imunitar al organismului pentru a lupta cu o serie de tipuri de cancer, inclusiv leucemie, cancer de sân, cancer pulmonar și cancer pancreatic.

Noul vaccin a fost dezvoltat de o echipă de cercetare Mater de la Institutul de Cercetare Translațională în colaborare cu Universitatea din Queensland.

În lucrarea publicată în Clinical & Translational Immunology (link direct studiu) profesorul asociat și cercetător principal Kristen Radford spune că vaccinul are potențialul de a trata o varietate de cancere de sânge și de malignități și că este o descoperire majoră pentru vaccinurile împotriva cancerului.

„Sperăm că acest vaccin să poată fi utilizat pentru a trata cancerul de sânge, cum ar fi leucemia mieloidă, limfomul non-Hodgkin, mielomul multiplu și leucemiile pediatrice, plus maligne solide, inclusiv cancerele de sân, plămân, renal, ovarian și pancreatic, dar și glioblastom” a spus ea.

„Noul nostru vaccin este alcătuit din anticorpi umani fuzionați cu proteine specifice tumorii și cercetăm capacitatea acestuia de a viza celulele umane în timp ce activăm memoria celulelor tumorale”.

Profesorul asociat Radford spune că vaccinul oferă mai multe avantaje cheie față de cele existente împotriva cancerului, care au rezultate promițătoare în studiile clinice timpurii.

„În primul rând, poate fi produs ca o formulare de grad clinic „în afara raftului”, care eludează problemele financiare și logistice asociate cu vaccinurile specifice pacientului”, a spus ea.

„În al doilea rând, acest vaccin-prototip vizează celulele cheie tumorale necesare pentru inițierea răspunsurilor imune specifice tumorii, maximizând astfel eficacitatea potențială a tratamentului, reducând în același timp potențialele efecte secundare”, a continuat cercetătoarea. 


Ştiri Recomandate

Anxietate. Ce boli grave poate declanșa
Deficiența de fier. Legătura cu îngrașarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri