Nou focar de coronavirus la un centru pentru bătrâni: 11 persoane infectate

Nou focar de coronavirus
Un nou focar de coronavirus s-a înregistrat în Maramureș, la un centru social pentru persoane vârstnice. Au fost identificate 11 cazuri pozitive, 10 beneficiari și un angajat.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a 11 cazuri pozitive la  Centru social pentru persoane în vârstă din comuna Coroieni, fiind vorba despre 10 beneficiari și un angajat.  Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Persoanele beneficiare confirmate au fost izolate în centru. Contacții direcți au fost carantinați în centru, dar și la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. S-a procedat la dezinfecția centrului social. De asemenea, au fost dispuse măsurile specifice pentru protecția beneficiarilor și a  personalului angajat din centru. Persoanele confirmate din centru vor fi internate în spital. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, arată CJSU Maramureș. 
Centrul social a fost focar, este carantinat, dar n use impune carantinarea localității. Rata incindenței este de 5.99 la Coroieni, calculata pe o perioada de 14 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel