Noi tulpine COVID din Africa. Epidemiologul Emilian Popovici, de ce e foarte complicat să mai facem previziuni

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medicul epidemiolog Emilian Popovici a declarat că este dificil de previzionat, în contextul apariției de noi tulpini COVID, cum va fi anul viitor sau peste doi ani.

Este greu de estimat cât va mai dura pandemia COVID având în vedere că tot apar noi tulpini, spune medicul epidemiolog Emilian Popovici. ”Ne vom confrunta cu un război de anduranță, adică un război de mai lungă durată. În Africa de Sud sunt majoritatea infectaților cu HIV-SIDA din lume. Aceștia sunt toți imunodeprimați, ori se știe că acest virus pe imunodeprimați poate genera foarte ușor variante noi. Ne vom confrunta cu aceste variante care vor veni vrând-nevrând  din zonele pe care le-am menționat și din altele care sunt cu aceeași conjunctură. Momentul în care vom avea o terapie cu adevărat eficientă și țintită, având rezolvate problemele legate de formele moderate și severe ale bolii va trebui să ne obișnuim, la un moment dat, să trăim și cu COVID ca și cu virusul gripal”, consideră epidemiologul Emilian Popovici, într-o intervenție la digi 24.

În opinia acestuia, ”este foarte complicat să mai previzionăm într-un asemenea context epidemiologic cum vom fi anul viitor sau peste doi ani pentru că lucrurile sunt într-o dinamică extrem de complexă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel