Noi date despre Omicron: OMS crede că ar putea avea simptome mai puţin grave

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV2 ar putea avea efecte mai puțin grave, în ciuda faptului că pare mai contagioasă decât Delta, spune Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyes.

„Date preliminare din Africa de Sud indică un risc mai mare de reinfectare cu Omicron” a persoanelor vindecate de COVID-19 sau vaccinate, „dar sunt necesare mai multe date pentru a trage concluzii mai ferme. Există, de asemenea, unele dovezi că Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta, dar din nou este prea devreme pentru a avea o certitudine”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyes în cursul unei conferinţe de presă la Geneva, arată surse citate de Agerpres.

Pentru a obţine mai rapid o imagine mai exactă a caracteristicilor variantei, el a cerut tuturor ţărilor să contribuie la evaluarea sa prin transmiterea datelor lor către organizaţie. Pentru a combate mai bine varianta Omicron, directorul OMS a cerut, de asemenea, tuturor ţărilor să-şi continue eforturile în ceea ce priveşte vaccinarea şi restricţiile.

Directoarea ştiinţifică a OMS, dr. Soumya Swaminathan, a revenit asupra studiilor preliminare publicate în ultimele zile care par să arate că varianta face vaccinul de la Pfizer şi BioNTech mai puţin eficient, şi a cerut cea mai mare prudenţă în interpretarea lor.

„Există o mare variaţie în reducerea eficacităţii anticorpilor, care merge de la 4 la 5 ori mai puţin la 40 de ori mai puţin în aceste studii diferite”, care se limitează numai la studierea efectului asupra anticorpilor, „când ştim că sistemul imunitar este mult mai complex”, a spus ea.

„Este prematur să se concluzioneze că reducerea activităţii de neutralizare a anticorpilor trebuie să aibă ca rezultat o scădere semnificativă a eficacităţii vaccinurilor”, a adăugat Swaminathan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel