NITRAZEPAMUM - prospecte

Foto: Pixabay
NITRAZEPAMUM – prospecte. Acțiune: Benzodiazepină cu efect principal sedativ-hipnotic; slab anxiolitic, anticonvulsivant și miorelaxant; agonist al receptorilor GABA-A post-sinaptici, cu creșterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală și inhibiție SNC.

NITRAZEPAMUM – prospecte:

Denumiri comerciale: NITRAZEPAM-RICHTER, NITRAZEPAM LPH

Forma: Comprimate, capsule

Indicații: Tulburări de somn - insomnie, somn agitat și neodihnitor, adormire dificilă - și stări de tensiune emoțională, suprasolicitare nervoasă, anxietate, depresii psihice, care sunt însoțite de tulburări ale ritmului normal veghesomn. Tulburări de somn la bătrâni și copii.

Contraindicații: Alergie la benzodiazepine, insuficiență pulmonară acută, deprimare respiratorie, miastenie gravă, psihoză cronică, depresie, tulburări de personalitate.

Atenție!: Prudență la bătrâni, bolnavi cu insuficiență respiratorie cronică și cu ATS cerebrală avansată (doze mici). Primul trimestru de sarcină. Șoferi și activități de precizie.

Reacții Alergice: Dereglează mai puțin ca hipnoticele barbiturice modelul fiziologic al somnului; uneori somnolență sau vertij la trezire (mai ales când se adm. repetat); bătrânii pot prezenta stări confuzionale (se recomandă doze mici); mai rar scăderea libidoului, hipotonie musculară, amețeli, artralgii (trat. îndelungat cu doze mari). Utilizarea abuzivă prelungită poate fi cauză de dependență de tip barbituric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel