NIFEDIPINUM - prospect

Foto: Pixabay
NIFEDIPINUM – prospect. Acțiune: Antihipertensiv, antianginos; derivat de dihidropiridină, blocant al canalelor de calciu, cu acțiune relaxantă vasculară asupra arteriolelor periferice și asupra arterelor și arteriolelor coronariene.

NIFEDIPINUM – prospect:

Denumiri comerciale: ADALAT CR, NIFEDIPIN RETARD 

Forma: Coprimate filmate, compriate cu eliberare modifcată

Indicații: Tratamentul tuturor gradelor de HTA. Profilaxia anginei pectorale cronice stabile, singur sau în asociere cu un betablocant.

Contraindicații: Șoc cardiovascular; stenoză aortică severă; angina pectoră instabilă; IMA (în primele 4 săpt.); HTA (hipertensiune) malignă; hipersensibilitate cunoscută la nifedipină; boală inflamatorie a intestinului, boală Crohn. Sarcină. Alăptare.

Atenție!: hTA (hipotensiune arterială cu valori sistolice sub 90 mmHg); IC decompensată. Risc de hTA (hipotensiune arterială) la pacienții dializați, cu hipertensiune malignă, iR ireversibilă și hipovolemie. Se reduce doza la cei cu funcție hepatică alterată și care prezintă concomitent afecțiuni severe cerebro-vasculare. Șoferi și activități de precizie. Nu se recomandă administrarea în trat. crizelor anginoase acute.

Reacții Adverse: Cefalee, palpitații și vasodilatație, care apar cel mai frecvent la începutul tratamentului, letargie, astenie, constipație, amețeală și edem, în special edeme periferice neasociate insuficienței cardiace sau creșterii în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel