Nicolae Bănicioiu, despre turismul medical: În România, atrag stomatologia și fertilizarea in vitro

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii
Străinii vin în România ca să-și trateze afecțiuni stomatologice pentru că avem cabinete bine dotate și prețuri mici, iar în ultimul timp și clinicile de fertilizare in vitro au clienți de peste hotare, a spus fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, care este acum vicepreședinte al Centrului Internațional de Turism Medical (IHTC), la Festivalul de Fertilitate de la Atena.

Stomatologia atrage cei mai mulți pacienți străini în România pentru că avem cabinete dotate modern, medici bine pregătiți care lucrează cu aparate și materiale de ultimă generație și prețuri mici, a declarat fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, vicepreședinte al Centrului Internațional de Turism Medical (Internațional Health Tourism Center, IHTC).

„În România stomatologia a obținut în ultimii ani rezultate foarte bune, dezvoltare destul de bună și pe partea tehnică, rețea bună de cabinete, prețuri competitive și atunci atrage foarte mult, cel mai mult în momentul de față atrage stomatologia. Dar ulterior au apărut și clinicile de fertilizare in vitro care încep să câștige teren și încep să aducă pacienți străini în România, la fel, prețuri competitive, calitate, doctori buni și toate serviciile integrate. Și încep să se dezvolte și alte specialități. Dar, oarecum, mai e nevoie de timp pentru asta, vezi zona privată. În Grecia vin foarte mulți români tot pe zona de fertilizare in vitro și sunt și celelalte patologii chirurgicale care poate încă nu-și găsesc un răspuns și România", a explicat Bănicioiu.

Parteneriatul medical România-Grecia 

IHTC a organizat între 8-9 iunie la Atena, în Grecia, prima ediție a Festivalului de Fertilitate, un congres care a reunit specialiști, pacienți, expozanți și profesioniști în domeniul sănătății. În perioada în care Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Sănătății, în cadrul IHTC a fost încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea turismului medical între Grecia și România.

„Cred că acest parteneriat a fost de bun augur, iată că roadele se culeg și în ziua de astăzi, este practic un eveniment care girează acel parteneriat și girează colaborarea dintre medicii români, medicii greci, schimbul de pacienți dintre România și Grecia și cred că putem vorbi de o creștere în ambele sensuri a fluxului de pacienți, chiar și în România vin pacienți care se tratează la doctori pregătiți în Grecia sau pregătiți în România, clinici sau investiții grecești care s-au făcut în România și partea cealaltă, sunt foarte mulți pacienți români care vin și își fac tratamente medicale în Grecia", a declarat fostul ministru al Sănătății.

Președintele IHTC, Georgios Patoulis, a afirmat, tot Atena, că „în domeniul turismului medical pentru probleme de infertilitate, Grecia este a cincea țară din lume din punct de vedere al cazurilor rezolvate". Pe lângă partea de fertilizare, Patoulis a dezvăluit că pacienții străini vin în Grecia și la clinici de chirurgie plastică, oftalmologie, ortopedie, dar și la tratamente cu ape termale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel