Neurochirurgul Vlad Ciurea: Efectele FANTASTICE ale postului asupra creierului. DIETA care-ți ține mintea funcțională

Dietă.    Foto: Pixabay
Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea explică efectele postului asupra creierului și spune și care este dieta cea mai sănătoasă pentru acesta. 

„În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!”, notează neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea. 

El spune că odată evitate anumite alimente, corpul de fapt intră în detoxifiere. 

„Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism.  Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai... corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine. 

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.

Trebuie să luăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi. Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu!

Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație. 

Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și de creierul nostru. 

Să aveți o săptămână liniștită, cu gânduri pozitive! Sănătate!”, notează neurochirurgul Alexandru Vlad  Ciurea, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel