Nelu Tătaru, scandalul SRATI: Corpul de Control, trimis la Institutul Matei Balș

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunțat că în cursul acestei zile va demara un control la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, în urma scandalului declanșat de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI).

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spune că trimite Corpul de Control la Institutul Matei Balș pentru că în sesizarea SRATI se arată că un medic infecționist este șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, dar și pentru „alte nereguli administrative".

„Astăzi merge Corpul de Control la 'Matei Balș'. Ieri am primit o sesizare. Așteptăm să se facă o evaluare completă, la fel cum se va face și la DSP București. Am primit o sesizare din partea profesorului (Șerban - n.r.) Bubenek (președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă - n.r.), care acuza nereguli de ordin administrativ, un infecționist care este șef la ATI. Și alte nereguli administrative. Să vedem concluziile”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Întrebat fiind de jurnaliști dacă la Institutul 'Matei Balș' ar fi fost pacienți bolnavi de COVID-19 care au murit pentru că nu ar fi primit primit medicație antivirală, ministrul Sănătății a răspuns că el are încredere în corpul medical.

„Nu am această informație. Eu merg în continuare pe încrederea acordată corpului medical și medicilor care evaluează fiecare pacient în parte, fiecare stadiu al bolii, iar prognosticul îl vedem în contextul evoluției bolii. Nu există boli, există bolnavi. Fiecare bolnav în sine are o anumită evoluție. Am văzut că în ultima perioadă această medie de vârstă a scăzut. Trebuie să ne gândim că nu mai este un factor strict pentru cei cu comorbidități. Avem și factorul socializare care se implică”, a mai spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel