Nelu Tătaru, anunț important: la ce să ne așteptăm peste două săptămâni

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre numărul testelor și numărul infectărilor, la ce să ne așteptăm î n septembrie.

Ministrul Sănătății a făcut un anunț important referitor la noi decizii în contextul pandemiei de COVID-19. ”Avem perioada concediilor și teste la cerere și activități economice reluate care se desfășoară la foc continuu în cele mai multe dintre județe și atunci avem și acest număr de teste pozitive”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Antena 3
Întrebat când va crește numărul de testări COVID-19, ministrul Nelu Tătaru a spus că, prin ordin al ministrului, acele teste care vin din anchete epidemiologice, la bolnavii sau pacienții internați, să fie prioritare.
„Avem în lucru, în afara celor 24.000 de teste, încă vreo opt mii de teste în fiecare zi și în așteptare în jur de 6-7.000 de teste în fiecare zi. Ne așteptăm în luna septembrie ca tot ce înseamnă populație să respecte niște reguli, în contextul unor măsuri pe care le-am pregătit atât pentru începerea anului școlar cât și pentru alegerile din 27 septembrie.
Sperăm ca odată cu revenirea la locurile de muncă, terminarea sezonului estival, să avem și o scădere a transmiterii în comunitate. Noi am avut de gestionat în această perioadă două tipuri de transmitere”, a spus Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel