Negresă cu gem, nucă și apă minerală. O prăjitură cu gust divin și puține calorii

Cu puține ingrediente și la îndemâna tuturor, poți prepara o delicioasă negresă cu gem și apă minerală, pe care cei dragi o vor adora! 

Ai nevoie de:

Pentru blat:

300 g făină

200 g gem de prune sau marmeladă

100 g zahăr

100 ml ulei

200 ml apă minerală carbogazoasă

2 linguri cacao

100 g nucă măcinată grosier

1 plic praf de copt

un vârf cuțit de bicarbonat

2 lingurițe esență de rom

un praf sare

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată neagră(de post)

1-2 linguri zahăr

1 lingură apă

câțiva stropi de ulei

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Într-un vas, amestecă uleiul cu apa și gemul și, în funcție de gust, adaugă zahăr pudră.

Cerne făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și adaugă-le peste ingredientele din vas.

Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă nuca, un praf de sare și esența.

Lasă compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.

Tapetează o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.

Coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, topește ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr și întinde-o imediat, peste negresa răcită deja.

Presară și miez de nucă deasupra, lasă glazura să se întărească, apoi servește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel