NATRII IODIDUM (131 I) - prospect
01 noi 2020 / 19:35
NATRII IODIDUM (131 I) – prospect. Acțiune: Radioemițătorul beta-gamma (131I) este captat în tiroidă și încorporat activ în sinteza hormonilor tiroidieni. Emisia de radiații beta are un efect radiobiologic distructiv asupra țesutului tiroidian afectat.
Foto: Pixabay

NATRII IODIDUM (131 I) – prospect:

Denumiri comerciale: IODURĂ DE SODIU (131 I), MONIYOT-131, THERACAP 131, THYROTOP-131 38-7400 MBQ 

Forma: Capsulă în cutie metalică sigilată cu 1 container de plumb conținând 1 capsulă de uz terapeutic, Soluție orală de uz terapeutic

Indicații: Tratamentul hipertiroidismului: boală Graves, adenom hiperfuncțional, gușă difuză non-imunogenă. Tratamentul carcinomului tiroidian: ablație a țesuturilor tiroidiene reziduale după o intervenție chirurgicală pentru neoplasm tiroidian, tratamentul recidivelor și metastazelor

Contraindicați: Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți; sarcină sau alăptare; în cazul în care pacientul nu oferă un consimțământ oral sau scris pentru examinarea cu radionuclizi; pacienți cu disfagie, stricturi esofagiene, gastrită activă, eroziuni gastrice și ulcer gastroduodenal; pacienți cu suspiciune de motilitate gastro-intestinală redusă; Contraindicație relativă: pacienți cu vârsta sub 18 ani, cu excepția cazului în care necesitatea și importanța tratamentului depășesc riscul asociat cu expunerea la radiații.

Atenție!: Administrarea de doze mari de iod radioactiv poate duce la pericol semnificativ asupra mediului si asupra familiei pacientului sau publicului larg, în funcție de nivelul de radioactivitate administrată. Trebuie luate măsuri de precauție adecvate în ceea ce privește activitatea radioactivă eliberată de către pacienți, pentru a evita orice contaminare.

Reacții Adverse: Greață, vărsături, dureri abdominale, durere generalizată, edem facial, edem periferic și generalizat, exantem, prurit, urticarie, angioedem, bufeuri, inflamație la nivelul gâtului, inflamație a glandelor salivare.


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect
OXYBUTYNINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri