NALMEFENUM - prospect
31 aug 2020, 18:29

Foto: Pixabay
NALMEFENUM – prospect. Acțiune: Modulator al sistemului opioidic cu un profil de legare distinct asupra receptorilor miu, delta și kappa; reduce consumul de alcool, posibil prin modularea funcțiilor cortico-mezolimbice.

NALMEFENUM – prospect: 

Denumire comercială: SELINCRO 18 

Forma: Comprimate filmate

Indicații: Reducerea consumului de alcool la pacienții adulți cu dependență de alcool și care au un risc crescut de consum de alcool, fără simptome somatice de sevraj și care nu necesită în mod imediat tratamentul detoxifiant. Selincro trebuie prescris numai în asociere cu suport psihosocial continuu axat pe complianța la tratamentul și reducerea consumului de alcool.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Pacienți aflați în tratament cu analgezice opioide. Pacienți cu dependență de opioide curentă sau recentă. Pacienți cu simptome acute de discontinuitate a opioidelor. Pacienți suspectați de consum recent de opioide. Pacienți cu IH sau IR severă. Pacienți cu un istoric medical recent de sevraj alcoolic acut (inclusiv halucinații, convulsii și delirium tremens).

Atenție!: Nu este indicat pentru pacienții la care obiectivul terapeutic este abstinența imediată. Precauție în bolile convulsive. Nu se administrează în sarcină și pe perioada alăptării.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: insomnie; cefalee, amețeli; greață. Frecvente: scăderea apetitului; tulburări de somn, stare confuzională, neliniște, scăderea libidoului, somnolență, tremor, tulburări de atenție, parestezie; tahicardie, palpitații; vărsături, xerostomie; hiperhidroză; fatigabilitate, astenie; spasme musculare; scădere în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?