Munca, dar și câteva plăceri nevinovate, secretul longevității celei mai în vârstă persoane din lume

munca dar si cateva placeri nevinovate. FOTO Pexels @ Chitokan
Cea mai în vârstă persoană din lume are 118 ani și a trecut cu bine de infectarea cu Covid de anul trecut. 

Odată cu decesul celei mai bătrâne persoane din lume, nipona Kane Tanaka (119 ani), recordul Guinness World Record este deținut de călugărița franceză în vârstă de 118 ani, cunoscută ca sora André.

Iar secretele longevității acestei femei, care anul trecut a trecut și prin infectarea cu Covid, sunt simple: să-i ajute pe alții și să se bucure de mâncărurile și băuturile ei preferate în fiecare zi, potrivit EatThis

Sora André, născută în 1904, sub numele de Lucile Randon, a crescut în regiunea de sud a Franței. Cea mai mare parte a vieții lui Randon a fost dedicată ajutorării celorlalți, în special prin slujirea sa ca călugăriță catolică. Potrivit CNN, înainte de a deveni călugăriță, Randon a lucrat aproape 3 decenii într-un spital, ajutând orfanii și bătrânii, lucru pe care l-a început în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, dorința sa de a-i ajuta pe ceilalți i-a devenit misiune de viață surorii André, misiune pe care a desfășurat-o până la 108 ani. Înr-un interviu acordat CNN, sora André, care acum trăiește la azilul din Toulan, a mărturisit că munca grea pentru a-i ajuta pe alții este unul dintre secretele longevității sale.

"Oamenii spun că munca ucide, pentru mine munca m-a ținut în viață, am continuat să muncesc până la 108 ani”, a spus sora André. ”Oamenii ar trebui să se ajute unii pe alții și să se iubească în loc să se urască. Dacă am împărtăși toate acestea, lucrurile ar fi mult mai bune".

Dacă serviciul în folosul celor aflați în nevoie a fost o activitate foarte importantă pentru sora André, aceasta pare că știe și câteva lucruri despre indulgență. De altfel, potrivit sursei menționate, un rezident al azilului de bătrâni a afirmat că sora André adoră să mănânce ciocolată și să bea vin și că se răsfață cu un pahar de vin în fiecare zi!

Iar echilibrul și cumpătarea, dar mai ales bunătatea, pot fi secretul unei vieți nu doar lungi, cât mai ales sănătoase și împlinite. 

Care este dieta Reginei Elisabeta a II-a. Ce alimente au ajutat-o să ajungă la 96 de ani

Dieta Reginei Elisabeta a II-a, ajunsă la onorabila vârstă de 96 de ani, a fost dezvăluită de Darren McGrady, unul dintre bucătarii personali ai Alteței, în cartea sa, Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, precum și pe canalul său de YouTube, dar și în multe articole care au relatat obiceiurile sale alimentare.

Ceea ce îi place să mănânce în fiecare zi nu s-a schimbat prea mult în 60 de ani, susține McGrady.

Meniul Reginei

Ceai și biscuiți

Regina își începe ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey fierbinte, cu lapte, fără zahăr și câțiva biscuiți. În Anglia, fursecurile se numesc tot biscuiți. Biscuiții ei preferați din toate timpurile sunt Chocolate Bath Olivers, care sunt niște fursecuri crocante învelite în ciocolată. Aceste delicii sunt un fel de pre-mic dejun. Citește mai departe AICI. 

Vezi și: A MURIT cea mai bătrână persoană din lume. Avea 119 ani și a bătut CANCERUL de DOUĂ ori. Care e secretul longevității ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel