MS: O nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir distribuită în spitale, pentru pacienții cu COVID-19

Flacoane   FOTO: pixabay
Ministerul Sănătății a anunțat că o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir va ajunge în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți cu COVID-19. Este vorba de mii de flacoane și zeci de mii de cutii cu pastile.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, este vorba despre 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg, care vor ajunge în 72 de spitale din țară pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală.

„Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare”, menționează sursa citată.

De asemenea, Ministerul Sănătății a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg și 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

„Mâine dimineață, Direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele S.C. Unifarm S.A. pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităților sanitare care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală. De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre MS și TERAPIA S.A. Cluj Napoca”, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel