MOXONIDINUM - prospect
27 Martie, 22:06

Foto: Pixabay
MOXONIDINUM – prospect. Acțiune: Antihipertensiv agonist al receptorilor imidazolici I, la nivelul trun chiului cerebral, cu scăderea activității nervilor simpatici; scade tonusul simpatic central, cu reducerea marcată a tensiunii arteriale sistolice și diastolice. Afinitatea pentru receptorii alfa-2 presinaptici este redusă, însă se consideră că sedarea și xerostomia, cele mai frecvente reacții adverse ale antihipertensivelor cu acțiune centrală, se datorează acțiunii asupra acestor receptori adrenergici.

MOXONIDINUM – prospect:

Denumirile comerciale: MOXOGAMMA, PHYSIOTENS 0,2, PHYSIOTENS 0,4

Forma: Coprimate filmate

Indicații: HTA esențială sau primară, ușoară sau moderată.

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate, sindrom de sinus bolnav, bradicardie (sub 50 bătăi / minut în repaus), depresii severe.

Atenție!: Trat. nu trebuie întrerupt brusc. Precauție la pacienții cu IC gravă, cardio patie ischemică severă sau angină instabilă, sindrom Raynaud, claudicație intermitentă, BAV gradul II sau III. Nu se recomandă administrarea în caz de boală Parkinson, epilepsie, glaucom, antecedente de edem angioneurotic, din cauza absenței experienței clinice. Prudență în sarcină și alăptare. Șoferi și activități de precizie. Copii < 18 ani, din cauza lipsei de date clinice. 

Reacții Adverse: Cefalee, senzație de uscăciune a gurii, xerostomie, oboseală, astenie, amețeală, greață, tulburări ale somnului, erupții cutanate tranzitorii, hTA(hipotensiunea) ortostatică.

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri